avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Drept de munca pentru parintii copilului nascut in ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Drept de munca pentru parintii copilului nascut in statele UE

Am un copil,care s-a nascut in Germania.Citisem de ceva vreme un articol de ziar ,care spunea ca parintii unui copil nascut intr-o tara din UE au posibilitatea de a munci in tara respectiva.Exista prevederi clare pentru acest lucru?Dat fiind ca avem "embargo" in a ne angaja in Germania poate asta sa fie o portita pentru angajare?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 16:21, 23 Aprilie 2011
Nu fac nicio confuzie ... situatia expusa rezulta din studiul legii , bineinteles cu ajutorul unui coleg care a studiat in Germania dreptul.
Statutul obtinut de acest copil este valabil pina la majorat..De aceea,la majorat,statul german il va pune sa aleaga una dintre cele 3 variante posibile: 1.pastreaza numai cetatenia germana;
2 pastreaza numai cetatenia romana;
3.pastreaza ambele cetatenii.
:acute: Daca ati studiat legea, nu va este greu sa ne indicati articolul la care va referiti. Doar ca nu exista, Germania a implementat doar limitat jus soli (similar cu marea majoritate a statelor din UE), cerand rezidenta unui parinte cum se citeaza mai sus. Vezi si regulamentul care insoteste legea, art. 4.3.1.1 de aici [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doi din copii mei sunt nascuti in germania Angelica84 Angelica84 Ce drepturi au in aceasta țară? Îi pot face buletine nemțești sau certificate? (vezi toată discuția)
Tripla cetatenie lorica3 lorica3 Buna ziua, am o intrebare:este posibila tripla cetatenie in Germania, adica cetatenie romana, franceza si germana?toate cele trei tari sint membre ale uniunii ... (vezi toată discuția)
Am un copil nascut in germania chitanta chitanta in 1991 am nascut un baiat in germania,iar in 1992 am plecat in romania pentru ca am avut o problema si dupa aceea nu neam mai intors pentru ca sa inchis ... (vezi toată discuția)