avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termene
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termene

Buna ziua,

as dori sa stiu la ce se refera dpdv juridic precizarea: "Aceste documente se transmit în termen de 14 zile de la primirea formularului de cerere completat corect". Primirea formularului de cerere coincide cu data inregistrarii la Judecatorie a dosarului care contine acel formular?Sau se refera la data cand ajunge in mainile completului de judecata?De cand incepe sa curga acel termen?Ce presupune primirea formularului?Art.102 alin.1 C.pr.civ. stabileşte că termenele încep să curgă de la data comunicării actelor de procedură, dacă legea nu dispune altfel.In cazul meu, data comunicarii actelor de procedura e data inregistrarii dosarului la Judecatorie sau...?
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Aprilie 2011
ContSters53977, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters53977 , utilizator 07:04, 17 Aprilie 2011
"primirea" se refera la data primirii la registratura sau data confirmarii primirii cu stampila postei, daca documentul a fost trimis prin posta cu scrisoare recomandata.
Nvisan a scris:

"primirea" se refera la data primirii la registratura sau data confirmarii primirii cu stampila postei, daca documentul a fost trimis prin posta cu scrisoare recomandata.

Sa inteleg ca, in conditiile in care formularul la care fac referire a fost depus odata cu inregistrarea dosarului la registratura, data primirii coincide cu data aferenta numarului de inregistrare a dosarului, nu?Am inteles ca dupa cca 5 saptamani de la inregistrarea dosarului a avut loc un termen fara citarea partilor.Nu ar fi posibil sa se considere ca din acea data sa inceapa sa curga termenul de 14 zile?
daca detaliezi putin speta pot da un raspuns mai exact.
Nvisan a scris:

daca detaliezi putin speta pot da un raspuns mai exact.

E vorba de aplicarea procedurii europene pt. cererile cu valoare redusa in cazul unui litigiu transfrontalier cu o companie aeriana: zbor anulat- pretentii in baza prevederilor Regulamentul nr.261/11.02.2004 .Paratul a returnat toata documentatia pt nerespectarea regimului lingvistic, problema care trebuia anticipata de completul de judecata (drept mentionat in procedura). Doar ca dintr-o procedura care ar trebui sa simplifice lucrurile (asta e scopul ei-REGULAMENTULUI (CE) NR. 861/2007 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ªI AL CONSILIULUI din 11 iulie 2007, de stabilire a unei proceduri europene cu privire la cererile cu valoare redusă ) s-a trasnsformat intr-o procedura obisnuita. Practic acuz nerespectarea termenelor prevazute in procedura. Astfel, desi dosarul a fost inregistrat in 28 ian., termenul a fost fixat pe 15 apr. in timp ce in procedura apare mentiunea "Aceste documente (formularul C completat de instanta+ formularul A depus de mine in ianuarie) se transmit (catre parat) în termen de 14 zile de la primirea formularului de cerere completat corect". Iar acum o noua amanare pana in iunie pt nerespectarea regimului lingvistic (cu toate ca instanta are la dispozitie formularul B pt a solicita pana la termen documente suplimentare etc.).
In 4 martie a fost o sedinta fara citarea partilor; sa inteleg ca abia atunci instanta a studiat dosarul sau atunci s-au intalnit ca sa respinga cererea mea de preschimbare a termenului?Din ianuarie cand am depus dosarul nu a fost timp suficient sa fie lecturata procedura sa se observe ca exista niste termene speciale?Ca pot sa fac?
Daca doriti si alte detalii, pot sa vi le furnizez.
Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cereri cu valoare redusa - procedura europeana andreya1202 andreya1202 Buna ziua, a fost introdusa o cerere cu valoare redusa, conform procedurilor europene din Regulamentul CE nr. 861/2007 la adresa societatii. Este suficient ... (vezi toată discuția)
Procedura simplificata pentru valori reduse sarah1985 sarah1985 Stimati forumisti, vecinii mei au fost dati in judecata pe noua procedura reglementata de CPC - procedura simplificata pentru valori reduse. Trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)