avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Rezilierea contractelor de telefonie mobila
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Rezilierea contractelor de telefonie mobila

Buna Ziua!

Am o intrebare, care inca nu si-a gasit un raspuns.
Sa va prezint situatia.

Din anul 2009, am renuntat la un abomanent pentru 4 numere din reteaua Vodafone.
Prin renuntare ma refer, ca am asteptat sa inchida reteaua pentru aceste numere, prin neplata, apoi am platit toate cheltuielile legate de pretul abonamentului. Asadar nu mai am nimic de plata, nicio restanta, decat taxa de reziliere pe care nu am vrut sa o platesc.
In schimb, eu nu stiam de legea referitoare la rezilierea contractelor de telefonie mobila. Intre timp eu am primit cate o notificare de la o firma de recuperari la aproximativ 6 luni distanta pana in ianuarie anul acesta.
Astazi am citit legea Legea 161/2010 care spune clar ca persoanele fizice nu sunt obligate sa plateasca taxa de reziliere a unui contract de telefonie mobila, in cazul meu.

De fapt, intrebarea mea este, legea se aplica si pentru contractul meu care a fost incheiat in 2007 si prelungit in 2008(decembrie) si la care am renuntat sa mai platesc mai exact din martie-aprilie 2009 ?Daca da, cum trebuie sa reactionez? Am inteles ca trebuie sa fac o notificare in scris, asa este? O pot trimite prin fax la reprezentanta vodafone?Ce altceva trebuie sa mai fac?

Va rog, astept un raspuns de la cei care stiu cum sa reactioneze in situatiile acestea, chiar imi doresc sa inchei orice legatura cu asemenea companie de telefonie mobila.

Multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 21:36, 16 Aprilie 2011
Buna seara !
Din pacate pentru dvs. , nu puteti invoca prevederile legii 161/2010 , intrucat este incident principiul neretroactivitatii (legea dispune numai pentru viitor ) ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vodafone copariu copariu AM UN CONTRACT LA VODAFONE PENTRU SERV DE DATE ( MODEM + INTERNET ) VALABIL PANA IN NOIEMBRIE 2011 ; AM FOST LA VODAFONE SI MI-AU SPUS CA TREBUIE SA PLATESC O ... (vezi toată discuția)
Renuntare la abonament mirceapopescu64 mirceapopescu64 BUNA SEARA,VA ROG SA-MI SPUNETI DACA EXISTA,INTRADEVAR O LEGE CARE IMI DA DREPTUL SA RENUNT LA ABONAMENTUL DE TEL MOBILA INAINTE DE EXPIRAREA CONTRACTULUI? (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila sicosul sicosul Buna ziua, Am un abonament la o firma de telefonie mobila, ianuarie 2010, cu numar portat din vodafone si cu achizitionarea unui telefon mobil la un pret ... (vezi toată discuția)