In acest caz in care sotul a murit inaintea sotiei, avand in vedere faptul ca defuncta era proprietara si nu dansul... nu se mai dezbate succesiune dupa primul sot. Prin reprezentare succesorala vin la mostenire si copii din prima casatorie a defunctei cu primul sot, cat si copii din a 2-a casatorie.
Puteti deschide succesiune dupa primul sot insa... numai dupa bunurile pe care le are acesta pe numele sau. Dat fiind ca toate bunurile sunt pe numele defunctei sotii... nu mai are rost sa mai deschideti succesiune dupa acesta.
Dvs. spuneti ca se poate dovedi faptul ca bunurile primului sot au fost trecute pe numele sotiei sub forma de eroare, va sugerez sa contestati in instanta certificatul de mostenitor si sa cereti anularea respectivului cat si restabilirea formei proprietatii.
O zi buna.
jr. Teodor Dobrean
Asa... si dupa toate aceste rasounsuri, parca vad ca va apucati de-o actiune si pe la primele termene... vedeti ca nu ati asortat faianta cu hartia igienica si... nu mai sunteti in termen!
Dar, daca dv. considerati ca amanuntul acesta care va poate duce la o pierdere a procesului nu va asorteaza, atunci puteti considera in continuare ca si colega mea, Romascanu, a pus intrebari de dregul asortarii colacului de buda.
Daca juristi va spun ca e important, dv. veniti si spuneti: nu e, credeti-ma, dar dati-mi un raspuns profesionist... :D
In drept, pe langa toate asorteurile aratate si culoarea tavanului conteaza uneori. De aceea aceste sfaturi nu sunt consultatii juridice profesioniste, ca putem sa nu fi luat in considerare faptul ca faianta era marmorata! Pentru ca nu ne-ati spus...
Dar, am sa tin minte bancul dv., foarte bun!
Succesiune dupa sotie
doru58
Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)