avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... executarea pedepselor privative de libertate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

executarea pedepselor privative de libertate

magistrati,ofiterii si agentii de politie executa pedepsele privative de libertate impreuna cu detinutii de drept comun sau au sectii speciale?
beneficiaza de protectie din partea ANP?
astept raspunsuri obiective ,nu articole din executional penal sau alineate.va multumesc:D
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:07, 29 Aprilie 2011
executa pedepsele privative de libertate impreuna cu ceilalti detinuti. nu beneficiaza de niciun statut special.
Exista penitenciare speciale pentru femei, pentru minori.Exista si inchisori militare.
Nu vreti articole din lege? Ok.Imi aduc aminte ca un magistrat care condamnase o anume persoana, la ceva timp a nimerit fix in celula cu persoana pe care o condamnase...


emma_woodhouse a scris:

Exista penitenciare speciale pentru femei, pentru minori.Exista si inchisori militare.
Nu vreti articole din lege? Ok.Imi aduc aminte ca un magistrat care condamnase o anume persoana, la ceva timp a nimerit fix in celula cu persoana pe care o condamnase...






si persoana condamnata?care este probabil un bataus de cariera sau un asasin feroce nu se va razbuna oare? cum considerati aspectele astea? magistratii avocatii politistii nu ar trebui sa beneficieze de sectii separate de detinere?pentru ca eu sa va reintreb: un detinut abia asteapta sa se razbune !!!???
Poate ca ar trebui sa fie asa cum spuneti dvs.Detinutii pot contesta modul in care li s-a individualizat regimul de executare a pedepsei, au o multitudine de drepturi recunoscute, insa, oricat am citit eu aceasta lege, nu am gasit vreo prevedere prin care sa se asigure cazare separata din motive de genul acestora.Insa, asta nu inseamna ca daca un condamnat prezinta dovezi serioase ca securitatea lui este in pericol, nu s-ar admite schimbarea locului de detentie.
Desi nu agreati citarea din lege, totusi , ma vad nevoita sa redau cateva aspecte:

Art. 5. – (1) În timpul executării pedepselor este interzisă orice formă de discriminare pe temei de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie, apartenenţă politică, convingeri, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă, infecţie HIV/SIDA sau alte temeiuri.

(2) Încălcarea prevederilor alin. (1) se pedepseşte potrivit legii penale.

Art. 17.– Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi administraţia penitenciarului au obligaţia de a asigura, în condiţiile legii, protecţia şi asistenţa martorului aflat în stare de pericol şi ale martorului protejat care execută o pedeapsă privativă de libertate sau este arestat preventiv.
multumesc frumos, insa.....ar fi prea crud sa se intample asa ceva...

Alte discuții în legătură

Bună seara am câteva întrebări legat de o speță: o cunoștință ... AndreiUrsanu AndreiUrsanu Bună seara am câteva întrebări legat de o speță: O cunoștință a fost recent condamnată la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare într.un caz ... (vezi toată discuția)
Sustragerea de la pedeapsa! Ana-Maria123 Ana-Maria123 Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate:in cazul unei sustragere a unei pedepse cu condamnare la 2 ani de inchisoare pt accident rutier fara victime ....in ... (vezi toată discuția)
Contestatie de la conducerea penitenciarului Adyonela Adyonela Buna seara. As vrea sa stiu daca penitenciarul are dreptul de a contesta o hotarire aprobata de Judecatorul de serviciu, in privinta schimbarii regimului de ... (vezi toată discuția)