avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... executarea pedepselor privative de libertate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

executarea pedepselor privative de libertate

magistrati,ofiterii si agentii de politie executa pedepsele privative de libertate impreuna cu detinutii de drept comun sau au sectii speciale?
beneficiaza de protectie din partea ANP?
astept raspunsuri obiective ,nu articole din executional penal sau alineate.va multumesc:D
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:07, 29 Aprilie 2011
inca din perioada de observare carantinare se iau masuri de protectie a unor astfel de condamnati.
va dati seama ca trebuie sa lise asigure protectie doar nu vreti ca cei de la administratia penitenciarelor sa fie trasi la raspundere daca li se intampla ceva celor la care faceti referire.
in timp acesti condamnati,prin atitudinea lor ,devin un fel de lideri informali deoarece stiu cum sa se impuna in fata celorlalti si nu li se intampla nimic.
odata cu trecerea timpului lumea uita cine au fost acestia si chiar ii apreciaza ca trec de partea celorlalti si sunt contra sistemului.
dincolo de gratii cei ce comit infractiuni "deosebite" sunt vazuti cu alti ochi.
nans a scris:

Dle "avocat33", ma bufneste rasul cand vad ce subiect ati putut deschide!!
Locul celui care a comis o infractiune este in celula..alaturi de cei care au comis infractiuni asemanatoare ca si gravitate!!
Daca o persoana cu studii si cu functii comite o infractiune de aceeasi "valoare" ca cel care si-a vazut "tatal injunghiindu-si mama" inseamna ca merita acelasi tratament!
Diferenta nu o fac studiile si functia anterioara pentru ca daca era mai presus decat "resturile" societatii pe care le-a "condamnat" anterior nu se preta in a comite infractiuni fie ele si din culpa, si daca si cei care comit infractiuni din culpa stau langa cei care le-au comis cu intentie, nu vad diferenta!!??
Poate vad si dnii ilustri unde trimit oamenii pe care ii condamna!
Poate gandesc de doua ori inainte sa mai aplice o pedeapsa privativa de libertate, nu?
Asa mi se pare cel mai corect!
Nu?
Din pacate nu se intampla foarte des acest lucru!



concluzia pe care pot sa o trag este ca sunteti subiectiva(ma atacati indirect) si cunostiintele d-voastra juridice oscilieaza intre 0 si 0.0001 la suta...va multumesc si nu mai am nevoie de raspunsurile dumneavoastra.asteptam un raspun obiectiv nu judecati morale,pentru ca noi lucram pentru adevarul judiciar,juridic nu moral.

corect.insa crudul adevar pe care eu il cunosc de la detinuti si despre care se aude ar fi altul,violuri,violente,batjocura etc. penitenciarul este un loc in care ar trebui sa fi reintegrat si reeducat ori un judecator sau un senator intrat acolo si supus la faptele sus-mentionate (pt ca nu-mi face placere sa le repet) cred ca va avea un impact psihic mult mai puternic dpdvd emotional decat un infractor de "drept comun"care poate a crescut prin salile de box si a vazut tatal cum isi injunghie mama etc...multumesc pt ca am avut ocazia sa port intr-un mod "mai oficial " tot respectul domnisoara avocat! "


Punctul dvoastra de vedere pe care vi l-am citat mai sus este juridic sau moral?]
Ce nu vi se pare normal la raspunsul meu? Ca morala nu trebuie sa aiba legatura cu juridicul? Asa v-ati obisnuit, nu? Ca partea materiala sa fie superioara, din punct de vedere "imoral" juridicului, nu?
Eu sper ca intr-o zi sa se remedieze si acest lucru in tarisoara asta, plina de parveniti!
asta este un site al justitiei(a apararii intereselor cetatenilor precum dumneavoastra) nu al guvernului si nici al parlamentului.va multumesc pentru jigniri.tratati problema nu ma combateti pe mine !
Ultima modificare: Vineri, 29 Aprilie 2011
avocat33, utilizator
nu trebuie sa va suparati.
fiecare isi sustine punctul de vedere si nu toti au cunostinte juridice.
sa nu credeti tot ceea ce va spun detinutii deoarece sunt subiectivi.
se intampla si violuri si alte lucruri urate dar asa cum v-am scris si mai sus ,celor din categoria la care faceti referire sunt protejati .
decele mai multe ori insa, acestia stiu cum sa se impuna si nu mai au nevoie de protectie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara am câteva întrebări legat de o speță: o cunoștință ... AndreiUrsanu AndreiUrsanu Bună seara am câteva întrebări legat de o speță: O cunoștință a fost recent condamnată la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare într.un caz ... (vezi toată discuția)
Sustragerea de la pedeapsa! Ana-Maria123 Ana-Maria123 Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate:in cazul unei sustragere a unei pedepse cu condamnare la 2 ani de inchisoare pt accident rutier fara victime ....in ... (vezi toată discuția)
Contestatie de la conducerea penitenciarului Adyonela Adyonela Buna seara. As vrea sa stiu daca penitenciarul are dreptul de a contesta o hotarire aprobata de Judecatorul de serviciu, in privinta schimbarii regimului de ... (vezi toată discuția)