avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca-data concediere in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca-data concediere in cartea de munca

Anul trecut am fost concediat disciplinar.
Decizia de concediere mi a fost comunicata in 12 Iunie, deci inteleg ca aceasta decizie are efect din data de 12.
Totusi cum e posibil ca data concedierii si incheierii cartii de munca este data de 8 Iunie avand in vedere ca decizia inca in data de 8 nu si a produs efectul, deci eu teoretic in 8 Iunie eram angajat.

Ma pot folosi de acest aspect in instanta?

PS.Am contestat decizia in termenul legal de 30 zile de la comunicare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:34, 17 Aprilie 2011
Conform Codului muncii decizia trebuie comunicata in termen de 5 zile. Probabil ca in cuprinsul deciziei data concedierii este 8 iunie si dumneavoastra v-a fost transmisa in termenul legal.
Data incetarii c.i.m. este 8 iunie ....potrivit art.268 alin.3 C.mun., decizia de concediere se comunica în cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii şi produce efecte de la data comunicării.
Daca data emiterii este 8 iunie, atunci ultima zi in care va putea comunica decizia de concediere este 14 iunie.

In instanta puteti ataca deciza de concediere pentru neindeplinirea conditiilor de forma si de fond referitoare la emiterea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de contestare in instanta a unei concedieri abuzive ... snipe1975 snipe1975 Termenul de contestare in instanta a unei concedieri abuzive curge de la data notificarii de preaviz sau de la data de intrare in vigoare a preavizului? (vezi toată discuția)
Data incetarii cim in cartea de munca CORTEX CORTEX Buna seara. Avand in vedere ca decizia de concediere disciplinara a fost emisa in 08/07/2010 iar acest document mi s a comunicat abia in data de 12/08/2010 ... (vezi toată discuția)
Contestare cercetara disciplinara - conditii Silvia Monica Silvia Monica Buna ziua. As dori sa va intreb in ce conditii se poate contesta decizia unui raport intocmit pentru cercetare disciplinara, de catre angajatul subiect al ... (vezi toată discuția)