avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflicte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflicte de munca

Buna ziua! ma poate ajuta cineva sa aflu daca am dreptul si pot obtine daune financiare de la fostul angajator(si ce procent) care nu mi-a platit ultimele drepturi salariale nici pina azi?;mi s-a desfiintat postul cu art.65 si73 din legea53/2003 siau trecut doua luni de la lichidare; perioada neplatita 1,5 luni.Firma nu este in insolventa iar recent aceasta a facut angajari pe aceleasi posturi.Angajatii ramasi si-au primit restantele!!!
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:13, 17 Aprilie 2011
Potrivit art. 283 din Codul muncii va puteti recupera aceste restante in termnen de 3 ani de la data la care trebuia platite.Notificatio fostul angajator sa va faca plata, aratind ca in caz contrar veti apela la instanta unde veti solicitra si daune interese si cheltueili de judecata
Potrivit art.161 alin.4 C.mun., întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar neplatit NiculinaA NiculinaA Buna ziua La actionarea in instanta a fostului patron, pentru nerespectarea prevederilor contractuale, respectiv neplata salarului, se iau in considerare ... (vezi toată discuția)
Daunele morale in litigiile de munca! Medu Medu Buna ziua! 1)In procesele care au ca obiect recuperarea drepturilor salariale se pot cere daune morale? 2)Am trimis o notificare angajatorului in care i-am ... (vezi toată discuția)
Daune-interese, dreptul muncii Radamante Radamante 1. Un salariat obtine o hotarare de instanta prin care angajatorul este obligat sa ii plateasca diferente salariale actualizate cu rata inflatiei. 2. Potrivit ... (vezi toată discuția)