avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinul ma poate mosteni dupa deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinul ma poate mosteni dupa deces

DIupa zeci de ani de concubinaj _avem cate o garsoniera <fiecare pe numele lui>In caz de deces automat ne mostenim unul pe celalalt.?astept raspuns.Va multumesc anticipat ,Cumpi.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
CUMPI, utilizator
Nu, legea nu confera drept de mostenire in cazul concubinajului.
Daca ati fi fost casatoriti atunci da, sotul supravietuitor ar fi mostenit intreaga avere a celuilalt sot, daca evident nu ar fi venit la mostenire/in concurs cu o alta clasa de mostenitori.
buna ziua,
nu va mosteniti, insa va puteti face testamente unul in favoarea celuilalt.
Nu, pentru ca nu sunt acte de stare civila (sot si sotie), ca bunurile respective sa fie dobandite inainte si dupa casatorie. Nu se poate determina gradul de rudenie.
La masa succesorala vin numai rudele, incepand de la gradul 1 si pana la cel mai mare grad, deasemeni vin si rudele prin alianta, din latura colaterala. Si cum intre d-voastra nu exista nici un grad de rudenie nu puteti fi parte la masa succesorala.
Se poate face un contract de vanzare-cumparare, intre d-voastra si celalalt concubin...Altfel nu prea vad o alta cale..:O:(
Am un fel de inputernicire,in care este mentionat termenul de COPROPRIETAR al apartamentului,semnat de amandoi-facut acum cativa ani,avand probleme la bloc-iar eu am umblat sa le rezolv (chiar si la pompieri).multumesc,cumpi.
Ultima modificare: Duminică, 17 Aprilie 2011
CUMPI, utilizator
Problema contributiei la dobandirea bunurilor intimpul convietuirii este o chestiune de fapt care se poate dovedi pe baza probelor administrate.Ei insa nu pot fi considerati ca si proprietari in devalmasie, ca sotii.
Se poate face proba cu martori si acte,,privind situatia de fapt.Desi concubinii nu pot beneficia de prezumtia de comunitate a bunurilor(art.30 cod familie), nimic nu-i impiedica sa faca dovada , in raport cu contributia fiecaruia, asupra proprietatilor in cauza.Si cu atat mai mult cu cat aveti si imputernicirea respectiva.
Un avocat!!!!!!!!(si martori care sa dovedeasca ca starea de concubinaj a durat din.... pana in...., ca in acest timp a fost cumparat........, )
Succes!

Alte discuții în legătură

Mostenire panti panti daca 2 persoane nu sunt casatorite legal, fiecare venind cu anumite bunuri in noua familie, ce drept de mostenire are sotul supravietuitor? (vezi toată discuția)
Mostenire din concubinaj linnky linnky buna ziua. va rog, am o nedumerire...eu am trei case si doua masini proprietatea mea, si un copil din prima casatorie. in prezent traiesc in conclubinaj de 12 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - testamente intre concubini Ramona rbd Ramona rbd Unchiul meu a stat în concubinaj 20 de ani cu o femei. Ei și-au făcut testament unul in favoarea celuilalt. Din păcate ea a decedat . În testament este ... (vezi toată discuția)