avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... raspuns calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

raspuns calificat

La intocmirea actelor procedurale,in cazul unei infractiuni flagrante,la solicitarea faptuitorului poate fi de fata un avocat?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:48, 17 Aprilie 2011
Da, angajativa un AVOCAT penalist,,Succes#-o:(
daca infractiunea e flagranta, ma gindesc ca la momentul savirsirii ei, faptuitorul nu este insotit de un avocat care, sa-l asiste... dupa momentul retinerii, daca acest lucru s-a intimplat, faptuitorul are dreptul, procedural, de a fi asistat pe toata durata cercetarilor de un aparator ales, iar daca nu are aceasta posibilitate de unul numit din oficiu.
In timpul urmaririi penale orice persoana aflata in cercetari beneficiaza de dreptul legal ,in functie de infractiunea comisa ,de a i se asigura apararea sau de a-si angaja avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat din arest? zaza4 zaza4 Ok , nu am pe nimeni ... nici o ruda apropriata. Sa zicem ca sunt acuzat de un viol (fals sau nu) si ajung in arest. Cum pot sa-mi platesc avocatul? Sau ... (vezi toată discuția)
Drept avocat cristiursa cristiursa in cursul urmaririi penale aparatorul invinuitului sau inculpatului are dreptul sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala poate asista la ... (vezi toată discuția)