avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 247
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 247

buna ziua

bunicul meu a mostenit de la un boier din maramures un teren si o ferma.
m-ar interesa sa aflu daca am dreptul la revendicare de padurii in urma legii 247.
boierul are mai multi mostenitorii si din cele aflate de mine doar doi au revendicat.
cum as putea sa aflu?multumesc
Cel mai recent răspuns: Andreea Darie-Urziceanu , Avocat 20:19, 17 Aprilie 2011
1 revendicarea dreptului de proprietate in calitate de mostenitor al bunicului o puteaţi face în scris în terenul stabilit de Legea 247, la primaria pe raza căreia se afla pădurea revendicată, cel tarziu până în 21.11.2005 Nu aţi făcut-o în termen, se considera ca în mod tacit aţi renunţat la moştenirea la care aveaţi dreptul.
2 daca vreţi sa aflaţi căror persoane le-a fost validată reconstituirea dreptului de proprietate ca moştenitori ai boierului despre care faceţi vorbire şi ce suprafaţă de pădure, faceţi o cerere în baza Legii nr. 544 ( a informaţiilor publice) la Comisia judeteana Baia Mare pentru stabilirea drptului de proprietate privată asupra terenurilor în acest sens, proband calitatea dvs. de mostenitor fată de boierul despre care faceşi vorbire
3. sanse ? nu prea! poate prin intanta. da costa muuuult de tot si poate ca nu merita.
Buna seara !
Termenul inautrul caruia puteati solicita terenurile in baza legii nr. 247/2006 s-au scurs , conditii in care nu vad sanse de reusita ...
Mai da cateva informatii . In ce sens a mostenit? Cererile in cazul legii 247/2005 erau supuse unui termen de introducere, respectiv 30 noiembrie 2005. Acolo era zona cooperativizata sau exista tabula?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen legea 10 playerone2006 playerone2006 buna ziua , 1.as dori sa stiu daca legea 10 privind retrocedarea terenurilor preluate abuziv inainte de 1989 mai este in vigoare ; 2. caz: familia mea a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu obtinerea titlului de proprietate mcris mcris Buna! E primul meu mesaj postat pe acest forum. Avem probleme acum, in ceasul al 12-lea, cu obtinerea actului de proprietate asupra unui teren de 2500 mp, ... (vezi toată discuția)
Revendicare pamant hopingsteam hopingsteam Buna ziua, bunicul meu a fost un boier ce avea 11 hectare de padure si 9 de pamant inaintea instaurarii regimului comunist. Atunci cand a venit regimul ... (vezi toată discuția)