avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarari judecatoresti irevocabile si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarari judecatoresti irevocabile si executorii....cine le poate pune in aplicare?

cu ce te ajuta o hot judecatoreasca definitiva si irevocabila,care este si executorie,daca cel care este obligat la plata unei pensii de intretinere minor ,nu are nimic pe numele sau,casa fiind inca in partaj si masina in leasing,iar banii care ii intra in cont in urma voiajelor efectuate vin din alta tara si nu se poate pune poprire asa cum se procedeaza cand exista si un salariu in tara?ptr a nu mai fi amendat de parchet,individul plateste lunar pensia dar la min pe ec desi hot nu spune asa ceva.am facut recent o alta plangere la politie in care am aratat ca nu respecta hotararea si ca el da asa cum vrea el desi are venituri mult mai mari pe care incearca sa si le ascunda.politia a mers acasa si a vb cu concubina care locuieste acolo si care le=a spus ca este plecat in voiaj ptr 2 luni,lucru care am inteles ca s=a si consemnat.nu pot intelege cum ne ajuta pe noi parintii care ramanem sa crestem acesti copii,niste hotarari care nu isi gasesc aplicabilitatea in 90% din cazuri.ptr ce mai exista aceasta obligatie de plata a pensiei daca sunt atatea probleme si oricum nu ne ramane decat sa acceptam si sa ne consolam ca nu suntem singurele care trecem prin asa ceva?
Cel mai recent răspuns: buterflies , utilizator 12:33, 18 Aprilie 2011
cred ca nu am fost destul de explicita.daca instanta de judecata nu a tinut cont de veniturile rezultate din contractele de ambarcare,ar fi trebuit sa specifice in acea hotarare ca este obligat sa dea 25% din venitul net lunar la sal min pe ec,dar nu scrie asa ceva in aceasta hotarare.la marinarii care sunt angajati in tara cu contract individual de munca se stabileste pensia in functie de acel salariu..restul banilor fiind diurna.ptr cei care nu au un astfel de contract in tara,sumele primite din strainatate reprezinta venit.lasand la o parte aceasta problema si incercand sa spunem ca situatia e clara si are de dat o suma fixa si ca se stie ca are venituri,acesta da in continuare la min pe economie....cum executi o asemenea hotarare? parchetul nu il poate decat amenda ptr ca nu respecta hotararea si nu ii poate baga mana in buzunar.pe de alta parte..mama copilului trebuie sa alerge peste tot ,sa faca o serie de demersuri...sa plateasca un executor care nu are de fapt ce sa execute,ptr ca individul nu are inca nimic pe numele sau si poate nu va avea niciodata.si atunci, ma intreb,ce rol are stabilirea acestei pensii daca nu este data decat de cei carora intradevar le pasa de copiii lor?cu ce ma ajuta pe mine o astfel de hotarare ? sunt foarte multe femei in aceasta situatie..si sunt obligate doar ele sa intretina acest copil.daca nici mama nu avea bani cu ce sau din ce traia copilul?de ce se spune ca pensia este obligatorie chiar daca mama nu o cere?obliga pe cine?
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
ContSters114133, utilizator
Din pacate si eu subscriu problemelor dumneavoastra . Cum poate fi obligat un tata sa plateasca si ce are de platit ?
Daca eu , ca mama, nu il las sa isi exercite dreptul la vizita ... sunt amendata si condamnata pentru ca obstructionez dreptul minorului de a avea relatii personale cu tatal . Dar daca ii cer si obligatiile .... pot sa ma dau de ceasul mortii ca pe el nimeni nu il amendeaza si nu ii face nimic, nici un control, ca sa pot dovedi reaua credinta a lui . Pentru ca inteleg si eu cand nu are bani . Dar daca vezi ca are dar le ascunde pe alte nume ... Si apoi tot tatii sunt oropsiti ...saracii ...
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
buterflies, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pensie de intretinere minor in suma fixa ContSters114133 ContSters114133 urmeaza sa primesc hotararea data in apel,aici fiind si pensia de intretinre minor,care nu a fost niciodata atacata,dar care este ca si in cazul ordonantei pe ... (vezi toată discuția)
Daca parintele nu are venituri este obligat la plata pensiei de intretinere la min pe ec? ContSters114133 ContSters114133 daca parintele obligat la plata pensiei de intretinere nu are niciun venit este obligat sa plateasca un anumit procent la salariul min pe ec?daca e adevarat ... (vezi toată discuția)
Sustragerea de la plata pensiei de intretinere!! ContSters114133 ContSters114133 sotul navigator...din feb 2010 nu isi mai inregistreaza debarcarile la autorit navala romana si nici firma intermediara de crewing nu mai trimite contracte ... (vezi toată discuția)