avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie parte din imobil comun nepartajat dupa divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie parte din imobil comun nepartajat dupa divort

Daca bunul imobil dobandit in timpul casatoriei cu contributia egala a celor doi soti nu este partajat la divortul acestora, poate unul din ei sa testeze(doneze)sub conditie unuia din cei 4 copii ai lor partea ce-i va reveni donatorului in urma partajului conventional sau judiciar?
Mentionez ca intre cei doi fosti soti exista un partaj notarial de folosinta al bunului imobil si ca mama doreste sa doneze partea din imobil pe care o foloseste exclusiv fiicei sale.
E vorba de un act de donatie afectat de o conditie
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters202742 , utilizator 10:02, 18 Aprilie 2011
Ca donatia sa se poata incheia trebuie ca cel dce doneaza sa fis proprietar exclusiv asupra bunului donat, in cazul de fata acesta are numai o cota parte ideala iar partajul de folosinta nu iii ofera posibilitatea donatiei
si atunci in ce mod (prin ce operatie juridica) se poate asigura copilul prezumtiv donatar ca bunul poate ajunge la el?se poate face o vanzare-cumparare sub conditie.(conditia ca la partaj bunul sa pice in partea vanzatorului si nu al sotului vanzatorului)?
Exista vreo cale juridica prin care bunul sa poata fi transmis valabil catre fiu/fiica in timpul vietii sau pentru cauza de moarte?
Ma puteti ajuta cu un sfat?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
ContSters202742, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie, nu v/c, cu clauza de abitatie? soniarina soniarina Speta: 1. Tatal doreste sa/i doneze fiicei sale imobilul apartament in care locuieste. De asemenea, doreste sa continue a locui in apartmentul respectiv, pana ... (vezi toată discuția)
Donație în favoarea unui singur soț? Ssarmiss Ssarmiss Bună dimineața! Sunt nedumerit :) cu privire la următoarele: 1. Cum ar trebui să procedeze mama soției dacă vrea să îi doneze acesteia o sumă de bani ... (vezi toată discuția)
Este bun comun? alexyamargot alexyamargot as vrea sa ma lamuresc si eu o data pentru totdeauna !sa zicem ca avem urmatoarea situatie: eu casatorita ; in timpul casatoriei parintii mei imi doneaza un ... (vezi toată discuția)