avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intelegere notariala sau contract pentru un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intelegere notariala sau contract pentru un imprumut??????

Buna ziua,prieteni mei de familie ma roaga sa-i imprumut cu o suma de bani pentru 2 luni, imi propune sa facem un document notarial (intelegere notariala sau un contract) in care sa mentionam perioada si suma datorata.In ziua de astazi mai greu cu increderea,am incredere in ei dar maine nu sti ce va fi (doamne fereste),am trait pe pielea mea marsaviile guvernului.INTREBAREA mea, este mai bine pentru mine sa fac o intelegere notariala??? sau este mai bine sa fac un contract?? am inteles ca un contract este mai acoperit juridic,adica pot cere executare silita, CU MULTA STIMA SI MULTUMESC ANTICIPAT, multumesc celor care au infiintat acest sait,chiar mii si mii de multumiri.SORBATORI FERICITE!
Cel mai recent răspuns: NICU LUCAN , utilizator 18:48, 21 Aprilie 2011
contract de imprumut intre dvs si persoana, cu data certa de restituire
"Intelegere notariala" nu exista, forma juridica a actului este "Contract de imprumut", care poate fi simplu, stipulandu-se doar suma imprumutata si termenul de restituire sau cu garantie imobiliara (se constituie ipoteca in favoarea dvs. asupra unui bun imobil). Intr-adevar, contractul de imprumut fara garantie imobiliara constituie titlu executoriu, trebuie insa sa va asigurati ca aveti ce executa, in situatia in care se ajunge la astfel de masura.
MULTUMESC MULT, SARBATORI FERICITE si usurel cu ciocnitul de oua

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii notariale catalinpopa catalinpopa Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez, cineva ma roaga cu disperare sa-l imprumut cu suma de 4 000E pentru un an cu garantie notariala, va rog sa-mi spuneti ce ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut sau altceva? konstantynus konstantynus Salutare!Am o suma de bani imprumutata la cineva si vreau sa fac un act notarial sau contract de imprumut pentru a recupera banii,nu stiu cum se numeste actul ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice 25z 25z urmeaza sa dau un imprumut la o persoana fizica .fiind vorba de o suma destul de mare as vrea cateva sfaturi.suma urmeaza sa fie returnata in urmatoarele 4 ... (vezi toată discuția)