Va rog sa ma ajutati cu o speta legata de un bilet la ordin:
Astfel, A emite un bilet la ordin catre B, iar B il gireaza catre C.
Ulterior A isi achita datoria fata de B platind cash si primind chitanta de la B pt plata.
Totusi B introdusese deja biletul la ordin pe circuit si in chiar ziua urmatoare platii cash, biletul la ordin este refuzat la plata.
C il pune in executere contra lui A si incepe executarea prin poprire.
Ce actiuni are A la indemana pt a stopa executarea si pt a dovedi ca de fapt isi achitase datoria fata de B?
O sa va tin la curent cu evoulutia litigiului. Pe 14.06 cred ca ne vom judeca. Am mers pe opozitie cambiala cu solicitare de suspendare provizorie pana la executare (in baza 403 c.pr civ). De la introducerea cererii (cred ca prin aprilie) si pana acum nu s-a mai poprit niciun cont (deci rezultatul solicitarii de suspendare provizorie a fost atins). Acum mi se solicita sa achit cautiunea pt cererea de suspendare provizorie, lucru pe care nu il voi face deoarece evident ca este inadmisibila o cerere de suspendare intr-o opozitie cambiala.
Recurs ???
maque
Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema:
Impotriva unei comunicari care admite investire cu formula executorie a unui bilet la ordin ce se depune? ... (vezi toată discuția)