sa zicem ca angajatorul imi restructureaza pozitia, insa, pentru ca nu vrea sa scoata vreo hartie care sa fie atacata in instanta, ma cheama la o discutie si-mi spune: " pozitia ta va fi restructurata incepand cu data de.... Dar noi, pentru ca suntem draguti, iti oferim o alta pozitie (inferioara, cu salariu mai mic, etc). Daca accepti semnam aditional la contract, daca nu accepti e alegerea ta."
Si sa zicem ca accept, pentru ca nu am de ales. Si macar pana gasesc un alt job, e bun si asta pe care mi-l ofera. Am insa dreptul sa cer angajatorului sa vad decizie clara de restructurare si o oferta clara pe noua pozitie? Ma gandesc ca daca nu-i solicit asta, si daca singurele documente dintre noi ar fi un aditional la contractul de munca existenta, eu mi-as pierde dreptul de a-i contesta decizia si de a arata ca restructurarea a fost abuziva (in opinia mea).
Pot sa solicit aceste documente, sau de obicei la restructurari in care ti se ofera un alt job nu mai se emit aceste hartii de restructurare?
Se scot din organigrama posturile ce se desfiinteaza ca urmnare a unei hotarari a administratiei privind necesitatea reorganizarii.
Nu sunt obligati sa va arate organigrama dar in cazul unui proces vor trebui sa demonstreze desfiintarea unor posturi cu organigrama noua si cea veche.
Pentru postul oferit era normal sa va instiinteze in scris iar dv. sa raspundeti tot in scris daca acceptati sau refuzati.