avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie apartament

Buna ziua,
Am o intrebare: Doresc sa cumpar un apartament in Romania, insa momentan eu sunt in Italia. Se poate face un precontract sau ceva pentru a fi sigura ca proprietarul imi pastreaza apartamentul pana in iulie cand voi veni acasa?
Imi cer scuze daca am postat la alta categorie dar nu stiu exact unde se incadreaza.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 15:41, 18 Aprilie 2011
Se face un antecontract de vanzare-cumparare la notar in acest sens.
Puteti imputernici pe cineva sa incheie tranzactia in locul dvs., faceti o procura in care mentionati in mod expres ca persoana imputernicita va semna contractul de vanzare cumparare pentru imobilul respectiv (mentionati toate datele de identificare ale persoanei in cauza si ale apartamentului). In felul acesta, nu trebuie sa mai amanati perfectarea tranzactiei. Daca nu va puteti deplasa din Italia, oricum trebuie sa imputerniciti pe cineva sa semneze antecontractul, daca alegeti sa amanati perfectarea contractului.
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
narcisa_salbatica, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura alcaz alcaz Buna ziua, Am solicitat unui notar intocmirea unei procuri prin care subsemnatul imputernicea o persoana din alta localitate sa il reprezinte in perfectarea ... (vezi toată discuția)
Prescriere antecontract de vanzare Oanamares Oanamares In urma cu 4 ani si 6 luni a fost autentificat un antecontract de promisiune de vanzare cu termen peste o luna de la perfectare,dar si o procura prin care ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in doi mb3_48900 mb3_48900 As avea nevoie de un raspuns la urmatoarele intrebari. Vreau sa cumpar un apartament impreuna cu tatal meu. Exista vreo restrictie in ceea ce priveste ... (vezi toată discuția)