avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament in doi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament in doi

As avea nevoie de un raspuns la urmatoarele intrebari. Vreau sa cumpar un apartament impreuna cu tatal meu. Exista vreo restrictie in ceea ce priveste tranzactia de cumparare? Vrem ca fiecare sa detina 50% din proprietate. Intamplator banii vor veni toti dintr-un cont bancar care e trecut pe numele meu.
Poate sa apara vreo problema de procedura? Trebuie sa semnam amandoi si antecontractul si contractul de vanzare-cumparere final?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 20:26, 11 Martie 2012
Nu este nici o problema sa cumparati apartamentul impreuna cu tatal dvs., se va specifica in acte ca veti deveni proprietari in indiviziune si cote egale de 1/2 fiecare. Da, trebuie sa semnati ambii personal actele la notariat, daca cineva nu se poate prezenta poate imputernici o alta persoana prin procura notariala. De asemenea, trebuie sa mentionati in acte daca fiecare dintre dvs. este casatorit, pentru a se stabili (daca este cazul) comunitatea de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa cumpar casa claudiusan claudiusan buna seara, Ma numesc Claudiu si am o intrebare pentru d-voastra... vrem sa achizitionam o casa a carui teren este in concesiune pe 50 de ani iar ... (vezi toată discuția)
Vanzare eteren intravilan doru anghel doru anghel Ma intereseaza cum se procedeaza ca sa vand un teren intravilan la tara mostenit de la parinti. Suntem doi frati mostenitori in indiviziune (parca asa se ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament rotcristina rotcristina Buna ziua, Am o intrebare: Doresc sa cumpar un apartament in Romania, insa momentan eu sunt in Italia. Se poate face un precontract sau ceva pentru a fi ... (vezi toată discuția)