buna ziua.acum 2 luni am vrut sa imi deschid o firma pentru ca aflasem de debutanti si imi doream sa fiu pe cont propriu.un prieten mi-a recomandat un asa zis avocat-jurist care sa se ocupe.i-am facut procura si am achitat integral toata suma pe care mi-o ceruse.au trecut doua luni si ma tot amana cand pe vineri cand pe marti si tot asa.i-am cerut sa imi inapoieze actele si banii ramasi(pentru care nu are chitanta ca a achitat ceva) si da bir cu fugitii#-o.imi este si teama sa nu faca vreo prostie cu firma sau cu procura aceea care ii ofera drepturi depline sa ma reprezinte pentru infiintarea firmei.cum ma sfatuiti sa procedez?X-(
Mergeti mai intai la registrul comertului si vedeti daca s-a infiintat vreo firma pe numele d-voastra.
Daca nu s-a infiintat inca, mergeti la acelasi notar si revocati mandatul(procura) pe care i l-ati dat.
Apoi faceti o scrisoare catre directorul de le registrul comertului din localitatea respectiva prin care spuneti ce vi s-a intamplat si ca revocati mandatul avocatului respectiv, si atasati copii dupa cele 2 procuri, evident luati si numere de inregistrare de la registratura registrului comertului.
In paralel, faceti si o plangere la Barou unde atasati si acolo o copie dupa prima procura. Sper ca nu ati dat nici un act in original.
toate actele inclusiv procurile sunt la el.ma refer la rezervarea de nume, cerificatul decomodat si restul...si evident copiile dupa buletin, actul casei pentru sediu...