avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sotul, asociat/administrator unic la un srl, a decedat ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sotul, asociat/administrator unic la un srl, a decedat .

Ce obligatii am fata de firma sotului meu decedat - 2 septembie 2019, in conditiile in care el a fost asociat/administrator unic? Precizez ca nu am nici un fel de documente ale firmei, Am primit saptamana trecuta scrisoare de la ANAF , referitor la nedepunerea bilantului la 31.12.2019 (poces verbal de contraventie) si am scos certificat constatator (ca persoana interesata) , precum si copie certificata a actului constitutiv. Sunt obligata sa preiau aceasta firma, reprezinta mostenire? Multumesc frumos pentru raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: tufis , utilizator 22:35, 13 Septembrie 2020
dacă ați acceptat moștenirea soțului, atunci ați moștenit si societatea comercială.
In documentul eliberat de Primarie -Sesizare pentru dezbaterea procedurii succesorale/ 04.09.2019- firma nu figureaza la cap.IV "Bunuri imobile ale autorului succesiunii". Dezbaterea succesiunii (eu si 2 copii majori) se va realiza in perioada urmatoare (septembie -octombrie) pentru bunurile inscrise :apartament si masina. Aceasta inseamna acceptarea mostenirii si implicit se adauga firma ? Multumesc frumos pentru raspuns.
In documentul eliberat de Primarie -Sesizare pentru dezbaterea procedurii succesorale unt trecute doar acee bunri de care primaria are cunostita pentru ca pentru ele se plaeste impozit local. Deci la notar va pezentati cu actele de la registrul comertului primite la infiintarea firmei (cerificatul de inregistrare a firmei, statutul sau actul contitutiv si certificatul contatator, toate in original) dar solicitati notarului sa fie trecute acolo in masa succesorala si actiunile detinute de decedat la acea firma din programul de privatizare in masa (daca nu le-a vandut in timpul vietii) si cele de la cele cinci SIF-ri.
Daca aceptati restul din masa succesorala, trebuie sa acceptati si firma. Dupa ce obtineti de la notar cerificatul de mostenitor, mergeti de urgenta la registrul comertului si inregistati si acolo schimbarea de proprietar. Dupa aceea puteti dumneavoastra, ca proprietar sa derulati actvitate pe firma sau s-o inchideti tot la registrul comertului. Contactati acum foarte repede un contabil autorizat membru ceccar care sa va puna in ordine evidenta contabila a fimei, chiar daca in prezent efectiv ea nu mai are ativitate, sa va regleze acea problema cu nedepunerea bilantului la 31.12.2019 (si va trebui platita si amenda , daca e cazul, din procesul verbal de contraventie) si mai trebuie depuse declaratii trimestriale chiar si cu zero. Tot acel contabil va trebui sa va intocmesca si semnze bilantul de inchidere a firmei pe care vi-l cere si la registrul comertului cand veti inchide firma.
Mulțumesc frumos. Este primul răspuns clar pe care îl primesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii atunci când masa succesorală e compusă doar dintr-o firmă în faliment Claus78 Claus78 Bună ziua. Tatăl meu a fost asociat unic al unei firme care era în insolvență la moartea lui, iar ulterior a întrat în faliment. Asta e singurul lucru ... (vezi toată discuția)
Mostenire srl FLORINAANTOANETA FLORINAANTOANETA SUNTEM MOSTENITORI AI UNUI SRL SI TREBUIE SA NE TRECEM IN ACTE DIN CATE AM INTELES LA CAMERA DE COMERT ALATURI DE ASOCITATUL EXISTENT . INTREBAREA MEA ESTE ... (vezi toată discuția)
Pot fi obligata sa preiau toata mostenirea? alecsaionita alecsaionita Mama a decedat in mai si a avut o societate srl la care era asociat unic si pe care o suspendase in martie 2009. Tata si sora mea au renuntat la mostenire si ... (vezi toată discuția)