avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... E-mail-ul este document oficial?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

E-mail-ul este document oficial?

Buna ziua,

As dori sa stiu daca exista vreo lege prin care e-mail-ul este considerat document oficial.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Basil , utilizator 20:26, 9 Februarie 2009
Ordonanţa nr. 27/30.11.2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, la art. 2 defineşte petiţia ca fiind "cererea, reclamaţia, sesizarea sau propunerea formulată în scris sau prin e-mail,...".
De asemenea, H.G. nr. 123/2002 care conţine "Normele Metodologice de aplicare a Legii nr. 544 din 2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public", la art. 15 alin. (1) dispune că "Informaţiile de interes public pot fi solicitate şi comunicate şi în format electronic".
Majoritatea instituţiilor publice (Guvern, Ministerul Justiţiei, alte ministere, primării, Oficiul de cadastru, tribunale, redacţii de media, etc. pun la dispoziţie pe pagina de internet o procedură numită E-petiţie prin care puteţi formula o cerere, sesizare etc. pe cale electronică.
Problema este că nivelul de calificare IT al funcţionarilor este la pământ şi de aceea E-petiţia trebuie să fie descărcată de compartimentul de informatică şi apoi transmisă la compartimentul de destinaţie iar acest travaliu durează cam 7 zile.
Deci trebuie să fim optimişti pentru că în câţiva ani acest gen de c omunicare va deveni uzual.
Eu am rezolvat în acest mod probleme cu tribunalul, Renelul, primăria, etc.
Basil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sunt inscrisurile pe suport informatic? art. 282-284 c.pr.civ aidu aidu Se includ intre acestea si e-mailurile? Caz in care pot avea forta probatorie a inscrisului sub semnatura privata... chiar si fara semnatura electronica ... (vezi toată discuția)
Valoarea mailului in instanta ContSters82010 ContSters82010 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, din experienta dvs., daca e-mailul are valoarea unui inscris sub semnatura privata? Speta este urmatoarea: Un furnizor, cu ... (vezi toată discuția)
Emailul ca proba in instanta anonim anonim Va rog frumos, in masura timpului disponibil sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: pot fi emailurile invocate ca proba intr-un proces? Ce ... (vezi toată discuția)