avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Chemare la comisia de disciplina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Chemare la comisia de disciplina

In ce conditii se poate chema un angajat la comisia de disciplina? Cine are dreptul sa cheme acel angajat? Cat timp trebuie sa curga de la emiterea chemarii pana la chemare?multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:33, 18 Aprilie 2011
Convocarea se face in scris si trebuie sa contina : obiectul, data, ora şi locul întrevederii.
Prin urmarea, convocarea facuta verbal nu are niciun efect, iar daca se va dispune concedierea sau sanctionarea salariatului in baza unei astfel de convocari, atunci decizia de concediere este lovita de nulitate.

Nu mai exista niciun termen in care salariatul trebuie sa fie convocat la comisia de disciplina ....CCMN nu mai este in vigoare.
convocarea a fost facuta in scris dar pentru ceva ce a fost dat ca,, ordin,, verbal.
Ma interesa perioada minima de la data transmiterii si pana la data chemarii
stefluca a scris:

convocarea a fost facuta in scris dar pentru ceva ce a fost dat ca,, ordin,, verbal.
Ma interesa perioada minima de la data transmiterii si pana la data chemarii

Nu mai exista niciun termen in care salariatul trebuie sa fie convocat la comisia de disciplina ....CCMN 2007/2010 nu mai este in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetarea disciplinara utc utc Buna ziua, Salariatul refuza sa dea nota explicativa Ce este de facut? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara deathkiss deathkiss Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la convocarea disciplinara. Care este termenul minim al unei convocari disciplinare?Este cumva 5 zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)