avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

buna ziua!sper sa ma puteti ajuta si pe mine asa cum faceti cu alti oameni.situatia mea este urmatoarea,am dezbatut succesiunea,am facut cartea funciara,unul din frati ar vrea sa imi vanda partea lui dar nu acum,ar vrea peste cativa ani,eu vreau sa renovez casa pentru ca are nevoie de imbunatatiri dar am inteles ca daca voi investi in casa ii va reveni(cand imi va vinde)si fratelui jumatate din banii investiti si ca sa nu se intample asta trebuie sa faca iesirea din indiviziune care ,de fapt,nu stiu ce inseamna,care sunt procedurile,costurile,unde trebuie sa ma duc,ce acte trebuie.multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 19:44, 18 Aprilie 2011
daca va intelegeti cu ceilalti mostenitori asupra modalitatii de partajare puteti merge la notar si face partajul. daca nu reusiti sa va intelegeti atunci va trebuie sa promovati in instanta o actiune care sa aibe ca obiect iesirea din indiviziune.
Sau puteti apela, in conformitate cu prevederile legale, la o informare gratuita asupra procedurii medierii efectuata in conditiile legii 192/2006. Este o procedura noua, care va da posibilitatea sa va solutionati mult mai rapid eventualele conflicte aparute intre parti, precum si problemele pe care aveti sa le solutionati, in cazul de fata, iesirea din indiviziune prin incheierea unui Acord de Mediere, acord pe baza caruia instanta va da o hotarare de expedient.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii se face obligatoriu la notar sau se poate face prin mediere? leusan leusan Pentru dezbaterea unei mosteniri este nevoie obligatoriu ca a se faca la notar sau se poate si prin birourile de mediere? dar iesirea din indiviziune se ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar xeni xeni am un teren cumparat in 1970 de la un proprietar care avea in posesie un lot de 6000 mp. din care face parte si terenul meu din acelasi lot de 6000 mp. s-au ... (vezi toată discuția)
Costuri iesire indiviziune cotoi5 cotoi5 Buna, as vrea sa stiu ce costuri sunt pentru iesirea din indiviziune in instanta ? Si ce se intampla daca eu reclamantul nu-mi permit respectivele costuri? (vezi toată discuția)