avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... recunoastere copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recunoastere copil


Buna seara,

Va rog sa ma ajutati deoarece am facut o mare prostie... la cativa ani dupa divort m-am impacat pentru o perioada scurta de timp cu fosta sotie dar nu a mers si ca atare ne-am despartit . Si ..soc dupa vreun an de la aceasta despartire ma suna sa-ma anunte ca am un copil. Acum e om cu frica lui Dumnezeu si cu multa prostie si ceva dragoste la mijloc, am recunoscut copilul de buna voie prin declaratie la notar.
Dupa un an jumatate de la recunoastere, dna. nu m-a mai vrut sa fiu langa ea si copil, desi eu imi doresc acest lucru, si ne-am despartit iar acum m-a dat si in judecata si citez din cerere ca sa-i se incredinteze copilul ei spre crestere si educare iar eu sa platesc pensie de intretinere pentru copil.
Acum as vrea sa-mi dati un sfat , eu sunt de acord cu ce vrea ea, ca dragoste cu de-a sila nu se poate dar as vrea sa fiu sigur ca este copilul meu, pot cere instantei sa se faca un test de paternitate si pot cere instantei sa o oblige pe mama daca tot sunt eu tatal sa poarte copilul numele meu (acum copilul desi e recunoscut de mine mama nu a vrut sa-l treaca pe numele meu sau sa poarte si numele meu). Va rog mult si va multumesc.
ambele raspunsuri sunt da, puteti cere aceste lucruri, insa e bine sa va consultati cu un avocat si eventual sa va reprezinte el...castigul dvs. ar fi mai sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului de catre tata and.gigi and.gigi varul meu are o problema: a trait in concubina cu o fata despartita de sot dar nu divortati,in urma acestei relatii s-a nascut o fetita care pe ... (vezi toată discuția)
Refuzul testului de paternitate ancamari ancamari Buna ziua, intrebarea mea e putin diversa, vad ca toti fug de recunoasterea copilului imputata de mama care vrea un tata copilului ei, eu sunt o ... (vezi toată discuția)
Test de paternitate luise luise buna am si eu o intrebare in 2010 am recunoscut copilul unei femei si am trecut copilul pe numele meu eu sint casatorit, mama copilului nu este casatorita ... (vezi toată discuția)