avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate declarata inactiva - consecinte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate declarata inactiva - consecinte

Buna seara,

Conform OPANAF 2258/2010, societatile comerciale care nu au depus nicio declaratie pe parcursul unui semestru calendaristic sau carora nu li s-a aprobat, la cerere, de catre organul fiscal competent o masura privind indeplinirea obligatiilor fiscale declarative (regim derogatoriu), sunt trecute de catre fisc in inactivitate.
Nicaieri insa nu exista o prevedere care sa reglementeze consecintele ce decurg din aceasta, in ceea ce priveste asociatii sau administratorii societatii.

Atrage calitatea de asociat intr-o societate comerciala declarata inactiva imposibilitatea exercitarii mandatului de administrator sau imposibilitatea asocierii intr-o alta societate?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Anteea , utilizator 17:55, 19 Aprilie 2011
Ca si asociat unic intr-o alta societate noua, daca in prima ati fost asociat unic, nu.
Dar in asociere cu o alta persoana fizica sau juridica nu exista nici o restrictie.
Multumesc. Sper sa si fie asa.
Intrebam intrucat o doamna draguta de la Administratia Financiara mi-a comunicat faptul ca nu mai pot fi asociat sau administrator in alte societate, decat in momentul in care fac sa dispara cauzele care au facut ca prima societate sa fie inactiva.
Am rugat-o sa-mi indice un text de lege, insa nu a putut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inactivitatea firmei Rodica Ciolca Rodica Ciolca Ce se intampla cu o societate comerciala care a fost declarata inactiva? Multumesc ! (vezi toată discuția)
Infiintare srl, firmele la care mai e asociat sunt inactive Loredana_84 Loredana_84 Buna ziua, Un domn are 2 societati comerciale declarate inactive la Finante (in ambele e asociat - nu stiu daca unic in una din ele sau in ambele cu cineva). ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate oanalumi oanalumi Am un SRL din 2005, care nu a functionat decat o luna. Din 2008, de prin august, nu am mai depus balantele si bilanturile, care de altfel erau pe 0, (nu am ... (vezi toată discuția)