avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru lipsa rovinietei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru lipsa rovinietei

Astazi 18.04.2011 am gasit in cutia postala 2 coli A4 astfel: 1. proces verbal de constatare a contraventiei
2.proces verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei.
Prin acestea doua mi se aduce la cunostinta ca in data de 31.10.2010 am fost surprins circuland fara rovinieta, si ca in data de 25.03.2011 s-a intocmit prezentul proces verbal.
Dupa cum am mentionat si mai sus eu nu am semnat pentru primirea acestui proces verbal, in schimb a semnat cineva(persoana necunoscutade mine), dar nu este trecut decat numele si prenumele respectivului fara a trece si datele acestuia din buletin (cum este normal).
Cum ar trebui procedat pentru a nu plati, deoarece teoretic nu am luat la cunostinta?
Multumesc anticipat !
In aceeasi situatie sunt si eu, am gasit aceleasi doua coli iar ca martor era trecut un domn [EDITAT] domiciliat pe strada Ceahlau...
In fine, daca aveati rovigneta valabila, sunati la CNADNR si rezolvati cu ei...
Din punctul lor de vedere procedura de instintare a fost indeplinita si dumneavoastra nu va ramane decat sa contestati amenda in instanta iar instanta poate cere sa fie adus martorul respectiv sa confirme indeplinirea procedurilor legale.
Mari "succesuri".
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator
Incepand cu 01.10.2010 constatarea contraventiilor se poate face si cu mijloace tehnice omologate, in lipsa contravenientului.
Comunicarea procesului verbal se poate face prin posta, cu aviz de primire sau prin afisare, ocazie cu care se incheie un proces verbal de afisare semnat de cel putin un martor.
Se pare ca dumneavoastra vi s-a comunicat procesul verbal in cea de-a doua varianta de comunicare.
In atare conditii procesul verbal se considera comunicat.
Daca aveti motive temeinice de nulitate, nelegalitate sau netemeinicie a procesului verbal puteti face plangere in termen de 15 zile de la comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda cnadnr , art.27 oug 2/2001 razvanpopescu razvanpopescu Am luat amenda pentru ca nu am avut rovigneta . Amenda mi-a fost adusa la domiciliu, nu am fost gasit la domiciliu drept urmare, cel imputernicir de CNADNR a ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru rovinieta din anul 2010 samyta samyta Buna ziua! Am si eu o situatie pe care nu stiu cum as putea sa o rezolv. Tocmai am primit o notificare pentru ca nu as fi platit o amenda din anul 2011 pentru ... (vezi toată discuția)
Procedura de afisare a unui proces verbal de contraventie rutiera radudum radudum Buna ziua , Am primit in 28.11.2011 de la SPIT ( serviciu public impozite si taxe ) o somatie de plata pentru o amenda circuilatie in 25.11.2010 . Am facut ... (vezi toată discuția)