avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie emisa dupa plangerea facuta la ITM de catre ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie emisa dupa plangerea facuta la ITM de catre salariat

as dori sa-mi spuneti in ce articol de lege se incadreaza decizia de desfiintarea postului si incetarea CIM ,daca aceasta vine la o zi dupa ce a fost inregistrata plangerea la ITM pentru neplata drepturilor salariale ,CIM era pentru timp partial.
Angajatorul a facut o regula din neplata salariilor sau plta acestora cu intarziere & partiala In prezent are 4 plangeri la ITM ,din partea fostilor angajati si tot atatea procese in instanta .
Cel mai recent răspuns: ISQKONSULTING , Consultant managementul calitatii 14:08, 20 Aprilie 2011
Buna ziua !
art. 65 Codul muncii ...
multumesc .Este legala ?daca apare dupa ce s-a depus plangerea?este transmisa prim mail in ziua emiterii .Mentionez ca angajatul a transmis in ziua precedenta ,emiterii deciziei de desfiintare post ,angajatorului ca a facut plangere la ITM si considera asta drept o "sanctiune'pentru curajul avut .
Daca decizia de incetare a CIM este emisa cu respectarea prevederilor legale , este legala .... ar fi bine de stiut daca s-a respectat termenul de preaviz ...
Faptul ca s-a depus o plangere la ITM nu impieteaza cu nimic asupra deciziei luate de angajator impotriva careia se poate face contestatie in instanta , sens in care este foarte importanta data primirii deciziei de incetare a CIM (raportat la care curge termenul inauntrul caruia se introduce actiunea judecatoreasca) ...atentie ca pe orice act primit angajatul sa semneze si sa dateze corespunzator ....
decizia a fost trimisa prim mail in ziua emiterii ,s-a confirmat primirea a doua zi .A fost facuta plangere penala pentru neplata salariilor si emiterea acestei decizii fara stingerea datoriilor .
Avand datorii ,fiind facuta plangere pentru neachitarea salariilor,desfiintarea postului ,fara stingerea datoriilor -nu se face vorbire nicaieri de platile restante si modul cum se vor achita salariile ,pare cusuta cu ata alba .Ce argument se poate aduce ca nu e doar o parere ,conform legii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa ccc claudidi claudidi Sunt in CCC din2009 iar la data de 15 sept2011 se termina, angajatorul mi-a transmis k nu ma mai primeste inapoi la munca(postul a fost desfiintat dar au mai ... (vezi toată discuția)
Amanare suspecta a trimiterii fisei de lichidare la cerere ContSters100914 ContSters100914 Pe 02.09.2009 trebuia sa primesc decizia de incetare a CIM lucru care nu s-a intamplat si nici nu mi-a fost motivat ca raspuns la e-mail-ul trimis de mine in ... (vezi toată discuția)
Am depus contestatie la decizia de concediere în termenul de ... goplanet goplanet Am depus contestatie la decizia de concediere în termenul de 30 zile pe 25.07. Decizia de pensionare anticipata cu penalizare mi s-a comunicat pe 27 iulie, ... (vezi toată discuția)