Pe 02.09.2009 trebuia sa primesc decizia de incetare a CIM lucru care nu s-a intamplat si nici nu mi-a fost motivat ca raspuns la e-mail-ul trimis de mine in acea zi, in schimb, am primit-o prin fax azi (07.09.2009). Am sunat la biroul de Resurse Umane sa intreb de ce nu mi-a fost trimisa si fisa de lichidare pentru care am mai fost o data (pe banii mei) la sediu (societatea fiind din alt judet), dar mi s-a abatut atentia de la acest lucru spunandu-mi-se ca decizia trebuie semnata, completata cu data de 02.09.2009 si trimisa cat de repede prin fax, deoarece trebuie dusa de urgenta la ITM. Am readus discutia asupra fisei de lichidare, reamintindu-i domnului cu care am vorbit faptul ca ultima data din acest motiv am fost la ei (sa rezolv odata cu ea) si mi s-a zis ca aceasta imi va fi trimisa prin posta in cateva zile, odata cu cartea de munca. Nu inteleg de ce le-a fost asa greu s-o trimita pe e-mail scanata sau pe fax cum au facut si cu decizia? N-ar fi fost normal ca fisa de lichidare sa mi se dea cand a fost facuta lichidarea completa?
Reamintesc ca mi s-a desfiintat postul de manager zonal pe nordul tarii si am avut luate pe semnatura bunuri (mobilier, pc, imprimante, expozoare..) care ar fi trebuit sa fie la 3 birouri din orase diferite si bunuri de la 3 colegi din subordine, disponibilizati inaintea mea. Cand am mers sa predau masina, laptop, telefon si bunurile sus mentionate, nu s-a inteles nimic din foile puse la dispozitie de ei, de aceea am si preferat sa mai merg o data sa punct lucrurile la punct cunoscandu-i si stiind ca incearca sa-mi faca probleme. Nu mi-au dat lichidarea pe iulie, salariul pe august, comision din vanzari, banii pe concediu si din cate am inteles din raspunsurile primite de la dvs. la mesajele anterioare, nici salar compensatoriu n-am primit. Azi, mai nou, m-am vazut figurand pe o lista cu cei ce au datorii fata de firma, eu fiind responsabila cica de intarzierile la plata, a 2 dealeri cu care incheiasem contract. Ma gandesc ca vor sa-mi impute mie, nu ca un astfel de lucru ar fi prevazut undeva (in CIM sau fisa postului). Nu m-ar mira sa faca acest lucru, desi, conform deciziei, CIM a incetat pe 02, iar dealerii au intarziat de 2 zile cu neplata. In fine..
Intrebarile mele sunt:
Sa semnez decizia de incetare si sa le-o trimit maine (cu data de 02 binenteles) chiar daca ei nu mi-au trimis fisa de lichidare?
Este normal ca ei sa-mi dea fisa de lichidare dupa decizia de incetare a CIM?
Are fisa de lichidare vreo valoare in cazul in care eu n-o semnez (pe cand o s-o si primesc) daca vad ca e ceva in neregula?
Multumesc
Cel mai recent răspuns:
Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane
21:36, 7 Septembrie 2009