avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... functia de baza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

functia de baza

Legat de abrogarea art. 35 alin.(3) din Codul muncii privind obligatia salariatului de a declara functia de baza, am cateva nelamuriri:
1. Asta inseamna ca dispare functia de baza?
2. Daca dispare functia de baza, ce se intampla cu deducerea personala sau tichetele de masa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 19 Aprilie 2011
Nu dispare functia de baza ci doar obligatia angajatului de a mai declara celuilalt angajator locul functiei de baza.
In rest prevedrile se pastreaza si in privinta intrebarii numarul 2.

Buun. Si daca salariatul nu declara ca mai are o functie(de baza sau nu) de unde sa stie angajatorul acest lucru?
Si tot legat de art. 35. Pana acum, desi teoretic era posibil, in practica, ITM-ul nu inregistra mai multe contracte de munca ale aceluiasi salariat la acelasi angajator, fiind considerata munca suplimentara. Acum situatia s-a schimbat si nu stiu cum se aplica aceasta prevedere. Un salariat, ocupand doua posturi si avand doua contracte individuale de munca incheiate cu acelasi angajator, beneficiaza pe langa salariile corespunzatoare si de celelalte drepturi, cum ar fi tichete de masa, spor vechime, premii etc Adica, totul va fi la dublu, sau intervine functia de baza care spuneti ca nu dispare? Multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
irina34, utilizator
1. Un salariat cumulard beneficiaza de acesleasi drepturi la fiecare angajator.

2. Nu toate ITM-urile practica neinregistrarea a mai multor c.i.m. ale aceluiasi salariat ... era o practica nelegala a acestor institutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa lili2003stoica lili2003stoica buna ziua! va rog din suflet : persoanele care fac cumul de fundtii au dretul la tichete de masa de la toti angajatorii? dar persoanele care fac integrare ? ( ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa Joanna30 Joanna30 Buna ziua. Am mai gasit un job, asa cum ne-a sfatuit unul din marii nostri conducatori. Problema este ca la negociere mi s-au oferit bonuri de masa pentru ... (vezi toată discuția)
Contracte de munca - timp partial Doina B Doina B Buna ziua! Un salariat are 2 contracte de munca la 2 firme, de 2 ore, respectiv 4 ore/zi. Retinerile din salariile brute aferente acestor contracte sunt ... (vezi toată discuția)