avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot sa fac?...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot sa fac?...

ma intereseaza dc dupa incheierea unui contract de intretinere, pot face un credit imobiliar?pot ipoteca apt respectiv, din contract? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:23, 25 Iunie 2008
Numai bancile va pot rapsunde la aceasta intrebare, dar de regula se prefera instituirea ipotecii pe imobilul pe care il cumparati cu banii bancii.
dar eu am vazut si multe banci care accepta orice ca sa dea creditul punand ipoteca pe casa, dar in cazul in spetza cred ca ar fi ceva probleme
pai eu devin proprietar cand fac contractul asta de intretinere sau dupa decesul persoanei respective???:-/
Problema se pune la modul în care a fost încheiat contractul de întreţinere: cu uzufruct sau nu.
Dacă aţi dobândit dreptul de proprietate asupra imobilului în baza unui contract de întreţinere, fără uzufruct, adică fără sarcini, nu văd să aveţi probleme la garantarea creditului băncii cu acest imobil.
Dacă uzufructul este păstrat în favoarea întreţinutului, sarcină înscrisă în cf, nu veţi putea garanta creditul cu acest imobil decât după renunţarea la uzufruct, printr-un act autentic sau la moartea întreţinutului. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct pe imobil ipotecat potyi potyi Buna ziua, Situatia noastra se prezinta astfel: am dori sa contractam un credit de nevoi personale cu ipoteca. Problema e ca imobilul este grevat de sarcini ... (vezi toată discuția)
Credit cu ipoteca Paula17 Paula17 Buna ziua! Socrii mei au facut un credit la banca. Creditul s-a aprobat si acum trebuie sa mearga la notar sa \"incheie ipoteca\". Ce inseamna acest lucru? De ... (vezi toată discuția)
Credit nevoi personale cu ipoteca alexteo alexteo Buna ziua Am incheiat cu mama mea un contract de intretinere cu uzufruct viager si doresc sa stiu care este procedura de a aplica pentru un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)