avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fratele meu a cumparat dreptul meu de mostenire de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fratele meu a cumparat dreptul meu de mostenire de la parinti

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: In anul 2003 mama mea a paralizat si pana la inceputul acestui an cand a murit, eu cu fratele meu aveam grija prin rotatie de parinti (cate 2 luni fiecare) intrucat, acestia stau la 300 km de orasul in care noi avem familiile.
Desi eu am cheltuit mai multi bani pentru intretinerea parintilor, tata influentat de fratele si cumnata mea, a hotarat sa le faca act de vanzare cumparare.
Acest act este facut doar pe casa si terenul din jur, fara sa se ia in considerare pamantul din camp, aprox 2 ha.
La inceputul acestui an, au adus un notar si au obligat-o pe mama paralizata in pat sa semneze cu degetul acest act.
La interval de o luna mama a murit.
Va rog sa-mi spuneti daca pot ataca in vreun fel acest act sau daca am castig in cazul in care il dau in judecata.
Va mu
Mltumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: eugen.stanisteanu , utilizator 12:35, 22 Aprilie 2011
Puteti ataca in instanta actul si sa cereti anularea acestuia.
daca aveti acte medicale care probeaza ca mama dvs la momentul incheierii actului de vanzare-cumparare nu avea deloc discernamant atunci puteti promova in instanta in actiune care sa aibe ca obiect constatarea nulitatii absolute a actului.
Buna ziua,

Ca acte medicale am doar iesirea din spital de acum 9 ani in care este diagnosticata cu AVC si paralizie pe partea dreapta. Daca nu este suficient acest document , pot sa aduc martori care sa confirme ca nu putea vorbi si nu mai era lucida? In plus, faptul ca a murit la interval de o luna, demonstreaza ca starea de sanatate era mult deterioarata in momentul in care a semnat actul.

Cu consideratie,
va multumesc anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare ambasador ambasador buna seara, am si eu o intrebare mai delicata, poate se gaseste cineva sa ma ajute cu un raspuns, am incheiat la notariat un contract de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare Aioanei Gabriela Aioanei Gabriela In situatia in care o familie , sot si sotie, ambii proprietari ai unui apartament dobandit in timpul casatoriei vor sa il vanda dar sotia este paralizata si ... (vezi toată discuția)
Divort cu 1 copil minor inger_parasit2013 inger_parasit2013 O familie = 20 ani casnicie + o fata de 15 ani Mama in stare de recuperare psihologica intrenata intr-un spital neurologic, suferinda de o boala doar in stare ... (vezi toată discuția)