avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nu am primit hotararea judecatoreasca dupa ce am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nu am primit hotararea judecatoreasca dupa ce am pierdut procesul cu politia rutiera

buna seara! am pierdut procesul cu politia rutiera(suspendarea permisului pentru 1 luna,trecut pe rosu la semafor), dar nu am primit nici o instiintare oficiala,cu ce am de facut mai departe.Am intrebat avocatul daca ma duc la politie sa predau carnetul,iar acesta a raspuns, ca trebuie sa vina instiintarea si apoi sa-l predau carnetul. Procesul s-a finalizat in data de 23 marie 2011, inca nu am primit nimic,iar azi,m-am dus la politie sa intreb ce fac. Acestia mi-a sups ca am intarziat si imi vor ridica carnetul pentu inca o luna, deci in toal 2 luni,in loc de una.le-am spus ca nu am nici un act oficial.Nu am predat carnetul si nu stiu ce sa fac. nu mi se pare corect sa mai stau inca o luna acasa. ce pot face ? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:42, 20 Aprilie 2011
nu trebuia sa asteptati comunicarea. aveati 15 zile de la data pronuntarii (art 118 legea 202 /2010)sa depuneti carnetul. v-ati ales cu inca o luna de suspendare pentru ca nu ati depus permisul la timp.
multumesc frumos!
totusi as dori sa stiu cine trebuia sa stie aceasta lege? banuiesc ca avocatul meu nu si-a facut datoria! l-am intrebat si a zis sa astept hartia oficiala!:(
Necunoasterea legii nu constituie scuza
Posibil ca aparatorul dvs din comoditate sau implicare in cauze mai complexe sa nu fi acordat importanta si atentia cuvenita acestui aspect
Daca avocatul v-a comunicat acest lucru , in mod evident este greseala acestuia.
Cauza greselii ,v-o poate comunica chiar el.
Trebuia sa scoateti certificat de grefa si cu acesta impreuna , in termenul legal de 15 zile de la pronuntare (hotararea fiind definitiva) trebuia sa predati carnetul la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare ipj cristian11 cristian11 In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)
Am predat permisul cu o intarziere mare adrian0688 adrian0688 problema mea este destul de des intalnita in judetul olt mai exact slatina , in urma unei judecate cu politia am pierdut si a atras la radui suspendarea ... (vezi toată discuția)
Contestarea deciziei privind majorarea perioadei retinerii permisului sypryano sypryano Buna ziua, Doresc cateva lamuriri in ceea ce priveste urmatoarea problema. In luna noiembrie 2010 am fost oprit de catre un echipaj de politie pe Bdl. ... (vezi toată discuția)