avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Buna ziua! La divort pot cere ca el sa-si dea acordul ca,copilul sa vina cu mine in vacante in strainatate sau in cazul stabilirii in alta tara copilul sa-l pot lua cu mine,fara sa-mi puna bete in roate,el?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:34, 20 Aprilie 2011
Dupa cate stiu eu, pentru fiecare deplasare se rezolva la notar printr-o procura.
In cadrul procesului de divort solicitati ca minorul sa va fie incredintat si astfel puteti iesi cu el din tara fara a avea nevoie de acordul sotului.
Bineinteles ca puteti cere ceia ce ati spus d-voastra.
daca veti avea copilul in incredintare, nu mai aveti nevoie de acordul tatalui la iesirea din tara, decat in cazul in care va stabiliti cu minorul in alta tara, daca autoritatile straine cer.
daca dansul va avea copilul incredintat, aveti nevoie de acordul tatalui la iesirea din tara, acord pe care este obligat sa-l dea , daca dvs obtineti dreptul ca in cadrul unui program de vizita, sa luati copilul in vacanta in tara unde aveti resedinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita minori alinaio alinaio am divortat si am o fetita care ia fost incredintata sotului eu locuiesc in italia si vreau sa deschid actiune pt dreptul de vizita as dori sa stiu daca el nu ... (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Pot scoate copilul minor din tara? Imparatul Imparatul Acuma 2 ani in urma, am divortat si mi-a fost incredintat copilul minor, mie mama lui spre crestere si educare, iar tatal are program de vizita. Vreau acuma ... (vezi toată discuția)