avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Incalcarea legii de catre primarie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Incalcarea legii de catre primarie

Buna ziua. Am un garaj construit pe un teren concesionat de la primarie de peste 20 ani. Am decis sa-mi deschid o vulcanizare intru-cat exista o hotarare a consiliului local prin care se poate schimba destinatia garajului in spatiu comercial. Conform acestei hotarari, am infiintat firma cu punctul de lucru in garaj (aceasta este regula: sa infiintez mai intai firma si apoi sa depun cerere pentru schimbarea destinatiei garajului). Am depus apoi cerere pentru un certificat de urbanism pentru bransament la apa si canal. Mi s-a respins sub diverse motive de 2 ori. Intre timp, am depus cerere pt.schimbarea destinatiei, primind raspuns ca se poate schimba destinatia doar daca certificatul de urbanism imi va da voie sa ma bransez la apa. Aceste este primul lucru ilegal pe care l-au facut, pt. ca, conform HCL, destinatia garajului se schimba la cerere cu singura conditie de a avea avizele necesare (pe care le am). Am fost in audienta la primar, prezentandu-i situatia, raspunsul acestuia fiind ca se va rezolva situatia. Si da. A iesit favorabil certificatul de urbanism.
Si acum urmeaza al doilea lucru ilegal facut de primarie.
Cand am mers sa schimb destinatia, mi s-a spus ca nu se mai poate intr-cat s-a adoptat de 3 zile o noua HCL prin care nu se mai poate schimba destinatia.
Intrebarea mea este daca este legal sa nu mi se mai schimbe destinatia, pentru ca toate demersurile si cererile de schimbare a destinatiei garajului au fost facute cu mult inainte sa se adopte aceasta noua HCL. Si plus ca intre timp am cheltuit cateva mii de euro in amenajarea spatiului si cumpararea de utilaje.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 09:48, 24 Aprilie 2011
Buna seara !
Problema se poate rezolva la nivelul primariei , in conditiile in care exista o hotarare a Consiliului local ( care este legala) nu aveti ce face .. Solicitati la primarie o copie a hotararii emise in acest sens si vedeti daca priveste situatia dvs. .. In afara faptului ca s-a tergiversat ( poate intemeiat) ceva cu eliberarea certificatului de urbanism nu vad alta problema ipotetic ilegala . Trebuia sa aveti mai intai doate actele in regula (finalizate ) si abia apoi sa achizitionati bunurile ....
Dar nu conteaza faptul ca in raspunsul primit de la Patromoniu privind cererea de schimbare a destinatiei mi s-a spus ca se poate schimba destinatia daca imi iese certificatul de urbanism? Si cum cererea pt. schimbarea destinatiei exista, nu trebuia sa se schimbe automat cand a iesit certificatul (si era in vigoare vechea HCL prin care se putea schimba destinatia)?
situatia mi se pare destul de simpla. Pentru a putea emite o noua HCL, prin care sa se abroge cea veche, trebuie ca aceasta, sa fie puternic motivata, altfel...suna ca un fel de bataie de joc la adresa dvs.
parerea mea este sa atacati la instanta de contencios noul act administrativ.nu uitati de plangerea prealabila. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare destinatie garaj in apartament BELLINDAX76 BELLINDAX76 Am cumparat anul trecut un garaj si as dori sa i-i schimb destinatia in apartament deoarece locuiesc in el.Ce pasi ar trebui sa urmez? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Schimbare de destinatie tinaval11 tinaval11 Puteti sa imi spuneti pasii ce trebuie urmati in schimbarea destinatiei unui garaj in spatiu de productie? Sediul SRL-ului este pe casa de care e lipit si ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism blonda_valerian blonda_valerian buna.am si eu o intrebare.in luna martie am inchiriat un garaj,la imobilul unui bloc,amenajat ca si spatiu comercial(wv,chiuveta,apa,contor apa,lumina,etc).in ... (vezi toată discuția)