avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indiviziune, partaj, investitii de catre un singur ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indiviziune, partaj, investitii de catre un singur coindivizar

Buna ziua stimati forumisti!
Am o casa in proprietate cu inca o persoana in cote indivize de 1/2. Deoarece au intervenit diferite evenimente ireconciliabile dorim sa ne despartim (concubinaj). Problema este ca eu, dupa ce am cumparat amandoi proprietatea, am investit masiv iar concubina mea absolut nimic. Dorim sa iesim amandoi din indiviziune dar eu nu doresc sa pierd investitiile masive (casa cumparata la rosu si adusa la cheie prin participatia exclusiva a mea) iar persoana cealalta numai sa profite de valoarea actuala a casei mult marita si sa isi insuseasca o cota de 1/2 nemeritata. Ce as putea face? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cristina Voicu , Avocat 15:06, 20 Aprilie 2011
actiune in instanta ; ,trebuie sa dovediti cele spuse,se va face si expertiza etc;pt mai multe detalii vorbiti cu un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj-mostenire Art2 Art2 Buna ziua, Am o nelamurire cu privire la situatia in care ma aflu. Tatal meu s-a despartit de mama(copii au ramas la el), iar acum 35 ani a inceput sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună ... Breje Florica Breje Florica Bună ziua ! Nu sunt căsătorită legal , dar stam împreună de foarte mulți ani , am hotarat sa ne facem casă împreună, pe actele cumpărare a ... (vezi toată discuția)