avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Concediu de cresterea copilului - SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Concediu de cresterea copilului - SRL

Buna ziua!
Asi vrea sa imi deschid un SRL dar sunt in concediu de ingrijirea copilului. Intrebarea mea este daca voi pierde imdemnizatia pt cresterea copilului daca voi avea firma (o sa am un asociat care va avea si contract de munca pe SRL)?
Cel mai recent răspuns: nma , utilizator 13:22, 26 Iunie 2008
Ordonanta nr.148/2005:

Art. 12. - (1) Plata drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se suspendă începând cu luna următoare celei în care:
a) beneficiarul este decăzut din drepturile părinteşti;
b) beneficiarul este îndepărtat, conform legii, de la exercitarea tutelei;
c) beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege în vederea încredinţării copilului spre adopţie;
d) beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege în vederea menţinerii măsurii de plasament;
e) beneficiarul execută o pedeapsă privativă de libertate sau se află în arest preventiv pe o perioadă mai mare de 30 de zile;
f) copilul este abandonat ori este internat într-o instituţie de ocrotire publică sau privată;
g) beneficiarul a decedat.

(2) Plata indemnizaţiei prevăzute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

(3) Plata stimulentului prevăzut la art. 3 se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul nu mai realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.

(4) În situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 7, plata drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se suspendă începând cu ziua următoare celei în care condiţiile respective nu mai sunt îndeplinite.

(5) Reluarea plăţii drepturilor suspendate în situaţiile prevăzute la alin. (1) se face la cerere, începând cu luna următoare celei în care se depune cererea.

(6) Reluarea plăţii drepturilor suspendate în situaţiile prevăzute la alin. (2)-(4) se face începând cu data depunerii cererii.
Calitatea de asociat nu inseamna obtinerea de venit profesional (dividendele sunt un venit sporadic, cuvenit nu ca urmare a exercitarii unei profesii ci doar in temeiul unei investitii unice), deci nu va afecta indemnizatia.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare concediu de crestere a copilului pana la 2 ani dona77 dona77 In prezent sotul poate beneficia de indemnizatia (concediul) de ingrijire a copilului pana la 2 ani; peste cateva luni, si sotia va indeplini conditiile pt. a ... (vezi toată discuția)
Angajare in timpul indemnizatiei pt crestere copil camy2555 camy2555 Buna ziua, am o fetita de 8luni si beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului pana in martie 2008.In momentul de fata am primit o oferta de munca (la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil alinushbv alinushbv Buna ziua, Sunt asociata si administrator al unei firme dar nu am realizat venituri si nici nu o sa realizez in urmatorii 2 ani. Sunt angajata la alta firma ... (vezi toată discuția)