Buna ziua,
am o fetita de 8luni si beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului pana in martie 2008.In momentul de fata am primit o oferta de munca (la alt angajator decat cel la care am lucrat inainte de a naste)si as vrea sa renunt la indemnizatie,pt a ma angaja aici.
Voi beneficia deci de 3mil acum si 1mil din 2007+alocatia de 2mil,am inteles,deci tot 3mil.Totusi imi fac probleme daca firma nu va rezista sau vor fi facute restrucurari,pana in martie 2008 ca voi pierde banii de la stat pe care ii luam pana acum...si in caz ca ma angajez cum trebuie procedat,ce drepturi am??astept un raspuns urgent,maine va trebui sa confirm angajarea.multumec.
(2) Plata indemnizaţiei prevăzute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
(3) Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc sume sau avantaje de natură salarială ori asimilate salariilor, în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât drepturile salariale rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi profesionale.
(4) Plata indemnizaţiei se suspendă în situaţia în care persoanele pentru care se asigură continuitatea plăţii acesteia, în condiţiile prevăzute la art. 24 alin. (1) lit. a), nu depun cererea în termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
(5) Plata stimulentului prevăzut la art. 3 se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul nu mai realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
(6) În situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 7, plata drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se suspendă începând cu ziua următoare celei în care condiţiile respective nu mai sunt îndeplinite.
(7) Reluarea plăţii drepturilor suspendate în situaţiile prevăzute la alin. (1) se face la cerere, începând cu luna următoare celei în care se depune cererea.
(8) Reluarea plăţii drepturilor suspendate în situaţiile prevăzute la alin. (2) şi (4)-(6) se face începând cu data depunerii cererii."
Ma intereseaza daca ma pot angaja la alt angajator pe timpul concediului pt cresterea copilului,renuntand la indemnizatie si primind doar stimulentul si ce trebuie sa fac,ma refer la faptul ca vechiul angajator avea obligatia sa ma primeasca inapoi 6luni,iar eu aleg sa revin pe piata muncii dar la alt angajator din motive financiare.
ASTEpT RASPUNS URGENT.MULTUMESC