avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Termen D112 si plata obligatii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Termen D112 si plata obligatii

Buna seara,

Imi puteti va rog spune daca pentru D112 se pot depune declaratii luni 25 Aprilie?
De asemenea ma intereseaza daca platile obligatiilor le pot face marti 26 (fara penalizari) in contextul in care luni este zi nelucratoare oficial.
Multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 06:27, 21 Aprilie 2011
Dupa cate am obsarvat pe calendarul declaratiilor fiscale aferente lunii Aprilie, se poate depune si pe 26 ca si ultima zi.
Logic asa mi se parea si mie. Deci si plata obligatiilor se poate face pana pe 26?

Multumesc mult de ajutor.
Logic asa r fi pentru ca omul nu reuseste sa plateasca pe 25.
Potrivit art. 111 din OG 92/2003-cod procedura fiscala :

(1) Creantele fiscale sunt scadente la expirarea termenelor prevazute de Codul fiscal sau de alte legi care le reglementeaza.
....
(6) Contributiile sociale administrate de Ministerul Economiei si Finantelor, dupa calcularea si retinerea acestora conform reglementarilor legale in materie, se vireaza pana la data de 25 a lunii urmatoare celei pentru care se efectueaza plata drepturilor salariale.


In cazul in care data de 25 este zi nelucratoare, depunerea declaratiilor si plata obligatiilor respective se face in prima zi lucratoare dupa aceasta. In situatia expusa de Dvs. ,26 aprilie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarattia 101 CHANEL CHANEL [b]Daca la firma a rezultat pierdere si s-a declarat trim III si IV impozit profit =0 , pana cand trebuie depusa declaratia 101 ? Multumesc anticipat.[/b] (vezi toată discuția)
D112 -d 010 bubby bubby Va rog sa ma lamuriti si pe mine , am 3 salariati si CA sub 100.000 E la 31.12.2010 , inteleg ca nu sunt obligat sa depun si sa platesc la 3 luni , insa sunt ... (vezi toată discuția)
Intarzieri la plata datoriilor fiscale MARISHKA MARISHKA Buna ziua. Daca puteti sa imi raspundeti la o intrebare. Ce se intampla daca nu platesc la timp impozitele pentru PFA? Am scadenta pe 25 martie, dar imi intra ... (vezi toată discuția)