avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce articol se invoca la deschiderea succesiunii prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce articol se invoca la deschiderea succesiunii prin tribunal?

Buna ziua.

Intrebarea mea este cea din titlu.

Iar daca e vorba si de partaj, ce alt articol se mai invoca?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:59, 27 Iunie 2008
De ce crezi ca e dificil? E foarte usor, ca si cum te-ai automedica sau ti-ai afce singur o operatie... :D
Doar ca vei obtine, de cele mai multe ori, rezultate dezastruoase pe care nici macar nu le vei intelege de unde vin...

Asta e insa, fiecare isi asuma riscul de a face ce vrea cu drepturile lui, sa le apere cat mai bine ori mai rau cu putinta, dupa vrerea fiecaruia.
Vă recomand angajarea unui avocat deoarece, pornind de unul singur, chiar dacă acţiunea este motivată în drept, aceasta trebuie motivată şi în fapt. De asemenea, trebuie să ştiţi ce veţi cere şi cum veţi cere, deoarece instanţa nu poate acorda ceea ce nu s-a cerut sau mai mult decât s-a cerut. Asta, pentru a nu avea surprize de a obţine o hotărâre care nu poate fi executată, sau care nu v-ar satisface dorinţele etc., motiv pentru care aţi fi supărat pe tot sistemul judiciar că nu aţi obţinut dreptatea...şi, în acest caz, nu veţi avea dreptate, şi vă veţi gândi la sfaturile noastre de acum, dar atunci vor fi tardive....pentru că anumite chestiuni pot fi invocate într-un anumit termen, sau intervine chiar autoritatea de lucru judecat pe care nu o mai puteţi combate...
Dacă nu aveţi posibilitatea de a angaja un avocat pentru a vă reprezenta interesele în dosar, măcar consultaţi unul care să vă şi redacteze acţiunea...dar, de multe ori, aceasta nu este suficientă, deoarece procedura civilă implică multe incidente procedurale care se pun în discuţia părţilor, iar dacă nu aveţi cunoştinţe în domeniu, veţi fi depăşit de situaţie.
Reţineţi, vă rog, că judecătorul nu acordă consultaţii juridice, în civil fiind incident, pe lângă alte principii, principiul disponibilităţii...;)
foarte adevarat ce spuneti cu automedicatia si surprizele pe care le poti avea.

acum, daca tot suntem sarcastici, poate imi spuneti si mie care e reteta pentru a alege un avocat bun.
unul care sa nu fie interesat doar de onorariu si de caz deloc (doar simuleaza)
care sa nu suspende procesul si sa-l tina la infinit suspendat, fiindca asa ii convine, odata ce si-a luat banii.
care sa comunice cu tine in fiecare faza a procesului, nu sa-ti aduca plocon hotararea finala, care te dezavantajeaza.
care, pe langa toate astea, sa fie si bine pregatit pe speta respectiva, pentru ca daca il intrebi pe oricare "sunteti specializat in X?" iti va spune "bineinteles, ce speta aveti?"

pentru ca eu am incercat 3 si cam asa au fost.
nu insinuez ca toti sunt asa, intreb doar cum faci sa-l gasesti? fara varianta prin incercari, ca e deosebit de paguboasa.

ar fi bine sa existe un forum despre ei, in care sa fie nominalizati si sa-si primeasca onorurile respectiv oprobiul clientilor.
Ieri am intalnit un client care a avut o problema care pe mine m-a surprins.A castigat procesul pe hartie dar de fapt a pierdut bunurile intr-un mod pe care nu am reusit inca sa il inteleg.Maine aflu.

Aveti posibilitatea de a consulta mai muti avocati si apoi sa va alegeti unul.Constitutia Romaniei va garanteaza acest drept.

In general, avocatii sunt recomandati dupa rezultatele obtinute in instante.Incercati sa va recomande o cunostiinta un avocat.

Daca nu reusiti asa, va trebui sa mergeti pe inspiratie si daca sunteti norocos veti castiga procesul.:)
Vedeti totusi ca avocatul sa fie din localitatea unde se va desfasura procesul pentru a evita costuri ridicate.
Daca nu va intereseaza costurile puteti angaja orice avocat si de oriunde.

Va mai spun un secret.Un avocat care nu este interesat de onorariu nu va fi interesat nici de castigarea procesului.
Adica la bani putini, putin facem.Nu este deviza mea dar e posibil sa va fi scapat acest aspect din rationamentul dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
:offtopic:
Nu exista reteta pentru alegerea unui avocat .... este ca un joc de Loto :P
As putea sa contrazic pe unii colegi (care sunt avocati) in legatura cu onorariul mic = munca putina , dar nu cred ca asta face obiectul acestui topic .... cred ca este bine sa-i raspundem la problema expusa si nu sa divagam ;)

Alte discuții în legătură

Penal Maya P Maya P Buna seara, inainte de a merge la un avocat pt un caz in care un membru a familei a fost accidentat mortal, vinovatu avand si o alcolemie f mare, la ce ... (vezi toată discuția)
Avocat dedicat profesiei laurasimona laurasimona Buna ziua, 1. Cunoaste cineva un avocat in Bucuresti, care sa practice avocatura din pasiune si nu din interes? :) ( Nu vreau sa se simta nimeni ofensat ... (vezi toată discuția)
Avocat bun VerTrad1 VerTrad1 Va rog sa-mi recomandati un avocat foarte bun pentru un partaj problematic. Multumesc! (vezi toată discuția)