avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce articol se invoca la deschiderea succesiunii prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce articol se invoca la deschiderea succesiunii prin tribunal?

Buna ziua.

Intrebarea mea este cea din titlu.

Iar daca e vorba si de partaj, ce alt articol se mai invoca?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:59, 27 Iunie 2008
E u v-am spus mai sus cum puteti proceda.Fiecare isi expune punctul de vedere.
Este adevarat ca un onorariu mare nu garanteaza munca pe branci, dar problema onorarilor este foarte grava in Romania.
S-a format o piata a onorariului care este mult sub limita normalului in anumite procese.Problema este ca anumiti avocati considerati scumpi nu cer chiar atat de mult cat ar face cazul.
De aici apare problema ca din moment ce avocatului X (cunoscut) i-a platit o suma cand avocatul Y cere mai mult cere pentru a face eforturi sporite.Atunci apare nemultumirea clientului.Daca s-a platit atata lui X care este mai cunoscut decat Y, clientul este profund nemultumit.
Din punctul meu de vedere onorariul primit stabileste echilibrul in proces al avocatului.Este ceea ce il face sa se concentreze si sa se simta obligat referitor la prestatia pe care o va oferi clientului.

Cu siguranta ca exista avocati onesti si profesionisti care sa intruneasca cerintele dvs, insa problema onorariului ramane.Simplul fapt ca cere mai putini bani nu inseamna ca este mai onest.

Cat priveste fatul ca v-ati descurcat singur in proces este posibil si laudabil.Dar in contextul in care procesul este foarte texnic nu puteti face fata fara avocat.
Am recomandat oamenilor sa nu ceara asistenta gratuita ( deci, fara sa dea niciun ban) pentru ca avocatul nu este interesat de caz.Apararea pe care o face poate sa fie onesta dar fara interes si fara sa il streseze cineva pt ca nu este platit de client.
Sigur ca in acele cazuri avocatul nu raspunde la telefon.Nu vrea sa se streseze.

Problema alegerii unui avocat este importanta si eu in general, daca cazul respectiv imi naste dubii in privinta castigului de cauza ma rezum la consultanta juridica.In astfel de cazuri pot sa cer cat un proces ieftin dar din punctul meu de vedere sunt onest cu clientul care afla ca nu va avea castig de cauza.Nu ar fi corect sa iei bani mai multi ( nu cu mult ) si sa pierzi procesul.
Pentru a va alege un avocat trebuie sa consultati mai multi intrucat este foarte greu sa va faceti o idee preliminara despre un avocat pana nu discutati fata in fata cu el.
Eu v-am dat recomandari suficiente despre felul in care puteti alege un avocat, in tot ceea ce am scris pe acest topic.Alti colegi si-au exprimat si ei opinia.Mai departe depinde de dvs. si ceea ce veti alege poate fi in functie de opinia de care ati tinut cont.Si rezultatul va fi in functie de alegerea dvs.

avocat Claudiu Lascoschi

Oameni, buni, da' medicul, cum mi-l aleg? Sau zugravul? Instalatorul?

E acelasi lucru...
Mergeti la cateva consultatii juridice si, pe cel care va convinge il alegeti! E simplu!

Cu asistenta gratuita etc., evident ca puteti apela si la ea, ca acolo merg oamenii acre nu au bani, doar n-o sa ramaneti fara avocat deloc ca ala care e gratis sau aproape poate nu se incordeaza indeajuns. E ceva in plus, oricum... Chiar daca ar trebui sa-si faca treaba complet si corect. Personal, am intalnit astfel de avocati din oficiu.

In rest, sunt deacord cu Elis si Cora, ca si cu cei doi useri... Consider ca avocatul trebuie sa ceara cat face cauza si sa se zbata pentru dosar indiferent cat a luat... Caci izvorul de obligatii nu e onorariul, ci contractul incheiat... Asa incat, nu are legatura onorariul. Iar avocatul care a estimat gresit, inseamna ca are el o vina.
Oare ii spui clientului: ok, iti iau jumate sau un sfert din onorariu, dar sa stiti ca nu-mi dau interesul asa de bine... :O
Ma indoiesc...
De aceea, indiferent cat ceri si cat iti ramane dupa negociere, ai o raspundere fata de clientul afcela, ca altfel se cheama ca l-ai dus in eroare, ca daca stia ca nu te implici de la inceput, poate-si lua carti de drrept de banii aia!!

Am avut si dosare in care am lucrat gratis! Si am facut ce trebuia facut!
Eu nu inteleg un lucru: cum se face ca intotdeauna clientul e nemultumit, intotdeauna iei prea mult, chiar daca il reprezinti gratis i se pare ca ascunzi tu ceva, niciodata nu faci ce trebuie si el stie mai bine decat tine ce e de facut, niciodata nu-i acorzi suficienta atentie si timp uitand domnia sa clientul ca tu mai ai si alti clienti si daca ai putea sa raspunzi la telefon si la doua noaptea ar fi perfect! Ca la 12.30 deja a devenit obisnuinta sa raspund la telefon si la e-mail. Macar daca ar fi important!
Si nu intelege aproape niciodata de ce tu nu vrei sa depui la dosar 12 pagini scrise de el de mana in care relateaza cum s-a certat cu vecinul care l-a inundat, desi el se judeca pentru partajarea apartamentului!!:fight:
In sfarsit mai vad si alte persoane nemultumite de clienti.
Apropos de cartile de drept chiar am recomandat unui client sa-si cumpere carti de drept si sa le citeasca.I-am spus ca ii voi recomanda in mod gratuit fara bani.Consultanta juridica spunea ca este prea mare si nu era.
S- a suparat la fel de rau cum m-am suparat eu ca vroia o consultatie aproape gratis.

Cu telefonul, pot spune ca exista colegi care nu mai raspund la telefon.Nu mai suporta sa vorbeasca la telefon.
Eu le raspund la telefon dar imi strica ziua.Imi spun de 10 ori acelasi lucru.
Ii inteleg ca sunt stresati dar exista situatii in care stresul chiar nu isi are rostul.
Cei care au motive sa fie ingrijorati si anunta avocatul despre lucruri noi, cum este in cazul proceselor cu minori, atunci cand exista cu adevarat probleme nu pot fi invinuiti.

O varianta ar fi aceea sa procedam la taxarea convorbirilor efectuate prin telefon.Sunt practic consultatii juridice si iti consuma timpul.
Poate ca ar fi o varianta utila care este deja folosita si in Romania.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penal Maya P Maya P Buna seara, inainte de a merge la un avocat pt un caz in care un membru a familei a fost accidentat mortal, vinovatu avand si o alcolemie f mare, la ce ... (vezi toată discuția)
Avocat dedicat profesiei laurasimona laurasimona Buna ziua, 1. Cunoaste cineva un avocat in Bucuresti, care sa practice avocatura din pasiune si nu din interes? :) ( Nu vreau sa se simta nimeni ofensat ... (vezi toată discuția)
Avocat bun VerTrad1 VerTrad1 Va rog sa-mi recomandati un avocat foarte bun pentru un partaj problematic. Multumesc! (vezi toată discuția)