avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT LA NOTAR
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT LA NOTAR

As avea o intrebare, sunt casatorita de 6 luni si am vrea sa divortam, se poate si la notar? Cat timp trebuie sa treaca de la casatorie? multumesc
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:44, 26 Aprilie 2011
puteti divorta la notar, nu mai este necesar sa lasati sa treaca 1 an de la casatorie
Puteti divorta si cu ajutorul mediatorului autorizat, in conformitate cu Legea 192/2006. Procedura medierii si pasii care trebuiesc urmati se discuta in cadrul INFORMARII GRATUITE(in conformitate cu prevederile legale) si puteti sa alegeti in cunostiinta de cauza calea ce o aveti de urmat. Tot prin mediere odata cu divortul se poate efectua si partajul , asta in situatia in care aveti bunuri comune.
Se poate divorta la notar daca atat dumneavoastra, cat si sotul sunteti de acord si nu aveti copii minori. Nu conteaza de cat timp sunteti casatoriti.
Se poate si la notar, dar va recomand sa o faceti la primaria unde v-ati casatorit (taxele sunt mai mici).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ninel_d ninel_d Buna ziua.As dori sa stiu daca se poate divorta fara a face si partajul bunurilor,in conditiile in care exista bunuri comune si un minor rezultate din ... (vezi toată discuția)
Divort cu monori andrei_66 andrei_66 Buna ziua, Avand in vedere ca incepand cu luna decembrie 2010, desfacerea casatoriei se poate face si la notar sau starea civila, va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort rebeca_rebeca rebeca_rebeca buna ziua! sunt divortata de aproape 1 an si,din diverse motive,am ales sa introduc doar actiune de divort,nu si de partaj. as putea face acum acest lucru,sau ... (vezi toată discuția)