avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept superficie - încetare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept superficie - încetare

In cazul în care într-un contract de închiriere există o astfe de prevedere:
"În vederea realizării lucrărilor de reabilitare, consolidare şi amenajare a spaţiului închiriat conform pct.2 din actul adiţional nr.1/11.07.2005 proprietarul acordă un drept de superficie gratuită chiriaşului pe perioada de valabilitate a contractului modificată conform prezentului act adiţional pentru terenul în suprafaţă de 1853,25 mp aflat sub clădirile nou construite de chiriaş conform anexei.2.Construcţiile vor fi executate efectiv pe cheltuiala chiriaşului.
La finele contractului construcţiile proprietatea chiriaşului vor fi ridicate de acesta pe cheltuiala sa( Act ad nr.2/28.02.2006 pct.6)., "si contractul de închiriere este reziliat înainte de expirare pentru neplata chiriei se mai păstrează dreptul de supercifie sau încetează şi acesta ?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:29, 22 Aprilie 2011
In caz de reziliere a contractului, inceteaza si dreptul de superficie pentruca acesta este legat de existenta contractului.Cand acesta nu mai exista(este reziliat)dispare si superficia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabil act aditional fara semnatura unei parti? ministru_ ministru_ Buna ziua! Am o problema. Am inchiriat un apartament unei persoane fizice pe baza de contract, vizat de Adm Financiara. Contractul a fost incheiat pe o ... (vezi toată discuția)
Interpretare articol cioarec carmen cioarec carmen Proprietarul închiriază un teren şi o construcţie de 1480,75 mp.Chiriaşul construieşte o clădire în afara celei închiriate. de 1420,55 mp .Contractul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare af contracte de inchiriere cristian_catalin cristian_catalin Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Contractele de inchirieri (bunuri personale) se inregistreaza la administratia financiara inainte ... (vezi toată discuția)