avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consilier juridic plecat cu banii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consilier juridic plecat cu banii

Acum cateva luni am angajat un consilier juridic in firma care abuzand de increderea si nepriceperea mea a reusit sa fure 12.000 lei. Imi cerea bani pentru diferite actiuni si autorizatii pe care nu le-a platit cheltuind respectivi bani in interes personal. Mentionez ca nu apucasem sa ii fac contract de munca ( 1 luna si ceva a fost angajat la noi pana l-am descoperit ) si banii i-a luat de la mine si casiera fara semnatura. Ce pot face impotriva acestui escroc sa fie tras la raspundere si eventual sa recuperez si banii pierduti. Pot proba ca i-am dat banii cu martori - fostii lui colegi.
Cel mai recent răspuns: catalin_just , utilizator 15:34, 11 Septembrie 2008
valorile mai mari de 250 lei vechi se pot proba numai cu inscrisuri. Tocmai in acest sens legiuitorul a stabilit o cota scazuta, astfel ca prejudiciul eventual cauzat sa fie nesemnificativ economic. Puteti incerca dar nu stiu ce posibilitati aveti
Nu puteti trage la raspundere pe cineva care nu este angajat in firma decat daca aveti o alta intelegere de alta natura decat cea salariala. Este neglijenta dumneavostra , in primul rand.
Pe cale civila puteti gasi diverse solutii de actionare, dar fara sa va implice si pe dumneavoastra, nu cred.
Chiar nu exista in firma dvs. un document contabil din care sa rezulte ca i-ati dat banii, respectiv ati dispus scoaterea banilor din contabilitate, etc.? E foarte greu de probat dar nu imposibil. De unde stiti ca era Consilier juridic? Nu orice absolvent de drept devine automat consilier juridic. Atentie mare pe viitor pe cine angajati. Cat despre recuperarea prejudiciului incercati caile legale palngere penala, actiune civila dar mergeti si la el acasa ca paote vaeti buletinul lui, daca nu anuntati politia.
Ce fel de autorizatii si ce actiuni pot costa 12000 lei.? Cum puteti da acesti bani fara un document legal? Cum va-ti scazut din caserie??:hammer:
Ultima modificare: Miercuri, 27 August 2008
ContSters42967, utilizator
Exact...dvs ce fel de evidenta a numerarului tineti, mai ales ca aveti angajat un casier...sau nici casierul nu are contract de munca?!
Greseala a fost a dvs pentru ca nu ati intocmit acte legale de angajare pentru persoana in cauza.
Dupa parerea mea, in civil aveti sanse reduse. Incercati o plangere penala pentru abuz de incredere. Totusi, va fi marturia dvs si a casierei ca s-au evaporat 12000 de lei in numerar...dati lui X, cu care nu ati avut nici un fel de contract/act/semnatura, care poate sa zica foarte bine ca nu va cunoaste si nu a lucrat niciodata pentru dvs.
Apropo de escroci, despre munca la negru ce parere aveti? Intr-o luna si ceva, nu ati reusit sa-l "apucati" pe individ sa-i faceti contract de munca?:((
In orice caz, fapta nu se numeste furt, pentru ca banii, daca i i-ati dat (asta e un fapt pe care trebuie sa-l probati dvs), oricum i-ati dat de buna voie:P
Si martorii, fostii "colegi" sunt destul de interesati in aceasta problema, nu? Nu exista martori asa zisi neutri...pentru toate exista un pret.

Alte discuții în legătură

Agent vanzari- nedepunerea incasarilor Alex-2011 Alex-2011 Buna ziua!Am inceput sa lucrez de cateva luni la o societate comerciala ca si agent vanzari.Sediul firmei fiind intr-o alta localitate fata de cea in care am ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de un eventual proces ietam ietam Spuneti-mi , va rog , daca pot chema pe cineva in instanta ptr. ca nu recunoaste ca i-am inapoiat 500$ , pe care trebuie sa-i scada din suma pretinsa de 2300 $ ... (vezi toată discuția)
Furt drazicmania drazicmania am o intrebare.. Am fost cam fraierit..vrand sa ajut pe cineva pe care il cunosc i-am dat 50 de lei sa ii schimbe ca sa ii pot da 30 de lei de care avea multa ... (vezi toată discuția)