avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consilier juridic plecat cu banii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consilier juridic plecat cu banii

Acum cateva luni am angajat un consilier juridic in firma care abuzand de increderea si nepriceperea mea a reusit sa fure 12.000 lei. Imi cerea bani pentru diferite actiuni si autorizatii pe care nu le-a platit cheltuind respectivi bani in interes personal. Mentionez ca nu apucasem sa ii fac contract de munca ( 1 luna si ceva a fost angajat la noi pana l-am descoperit ) si banii i-a luat de la mine si casiera fara semnatura. Ce pot face impotriva acestui escroc sa fie tras la raspundere si eventual sa recuperez si banii pierduti. Pot proba ca i-am dat banii cu martori - fostii lui colegi.
Cel mai recent răspuns: catalin_just , utilizator 15:34, 11 Septembrie 2008
exact, toata sustinerea e foarte "subtire":D
La fel de bine poate sa pretinda ca un omulet mic verde a iesit dintr-o farfurie zburatoare la geamul casieriei si ei i-au dat banii imprumut ca sa cumpere carburant de farfurii sa se poata intoarce pe marte:stunned:
Dilema mea este alta, cum este posibil ca sa nu se fi incheiat un CIm dupa o perioada de o luna si ceva, mai real imi pare ca cineva a incercat de fapt sa profite de pe urma acestei relatii neconcretizate intr-un contract, iar daca ar fi sa luam in considerare salarizarea unui consilier juridic, perioada, este evident ca pe putin 800 lei este salarul cuvenit pentru o luna, prin urmare de "justificat" ar mai fi 400 lei .
Intrebarea are conotatii mai mult de : cum pot sa o platesc cuiva, de care nu am mai putut sa ma folosesc, fara ai fi incheia un CIM si achita drepturile aferente, iar acesta s-a prins si a plecat .

Iar pentru onoratii mei colegi consilieri juridici un grad mai mare de solidaritate
blueriver a scris:

Acum cateva luni am angajat un consilier juridic in firma care abuzand de increderea si nepriceperea mea a reusit sa fure 12.000 lei. Imi cerea bani pentru diferite actiuni si autorizatii pe care nu le-a platit cheltuind respectivi bani in interes personal. Mentionez ca nu apucasem sa ii fac contract de munca ( 1 luna si ceva a fost angajat la noi pana l-am descoperit ) si banii i-a luat de la mine si casiera fara semnatura. Ce pot face impotriva acestui escroc sa fie tras la raspundere si eventual sa recuperez si banii pierduti. Pot proba ca i-am dat banii cu martori - fostii lui colegi.

Vreti sa suneti ca ati dat fara acte 12000 lei ( adica 120 milioane din cei vechi ) ?:O
Nu cred ca asa ceva s-a intamplat. Aveti grije cu acuzarea unui consilier juridic nefondata ca s-ar putea sa va coste mai mult de 12000 lei, distractia.........
Ati folosit munca la negru ?
Cum l-ati platit fara angajare? Sau nu l-ati platit?
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2008
adelaida_07, utilizator
Cod penal:
ART. 249
Neglijenţa în serviciu
Încălcarea din culpă, de către un funcţionar public, a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă s-a cauzat o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia ori o vătămare importantă intereselor legale ale unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă.

ART. 258
Fapte săvârşite de alţi funcţionari
(1) Dispoziţiile art. 246 - 250 privitoare la funcţionari publici se aplică şi celorlalţi funcţionari, în acest caz maximul pedepsei reducându-se cu o treime.

Casiera a incalcat normele privind operatiile de casa. Probabil si dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent vanzari- nedepunerea incasarilor Alex-2011 Alex-2011 Buna ziua!Am inceput sa lucrez de cateva luni la o societate comerciala ca si agent vanzari.Sediul firmei fiind intr-o alta localitate fata de cea in care am ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de un eventual proces ietam ietam Spuneti-mi , va rog , daca pot chema pe cineva in instanta ptr. ca nu recunoaste ca i-am inapoiat 500$ , pe care trebuie sa-i scada din suma pretinsa de 2300 $ ... (vezi toată discuția)
Agresiune, nevinovat, ajutor naurel naurel Buna ziua, Am urmatoarea problema: in luna februarie anul curent ma aflam cu un coleg la un fast-food unde cand am iesit afara am fost atacati de un individ! ... (vezi toată discuția)