avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza contract de munca in caz de nerespectare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza contract de munca in caz de nerespectare preaviz!

Am voie sa introduc in contractul de munca o clauza prin care daca angajatul nu respecta perioada de preaviz in cazul demisiei sa fie obligat la plata unei despagubiri materiale cu o suma oarecare de exemplu salariul pe ultima luna?
sau daca angajatul nu se mai prezinta la serviciu fara niciun motiv?
Cel mai recent răspuns: lucian.gogioman , utilizator 19:28, 21 Aprilie 2011
Potrivit dispozitiilor art. 270 (alin. 1) din Codul muncii, "salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor".
Pot exista situaţii în care demisia salariatului poate atrage în sarcina sa obligaţia de a plăti daune interese.
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! as avea nevoie de un sfat..am semnat un cim pentru ... Macovei Iulian Macovei Iulian Bună seara! As avea nevoie de un sfat..Am semnat un cim pentru o funcție de execuție, iar perioada de preaviz în caz de demisie este de 45 de zile ... (vezi toată discuția)
Loc de munca Lusa1 Lusa1 Buna ziua. Ma poate da in judecata angajatorul pentru ca părăsesc locul de munca deși am facut cerere de demisie? Mentionez ca lucrez in domeniul beauty si ... (vezi toată discuția)