avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul poate cere daune morale, despăgubiri unui ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul poate cere daune morale, despăgubiri unui angajat? ...

Angajatorul poate cere daune morale, despăgubiri unui angajat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 5 Decembrie 2024
Sigur, nu este interzis de lege. Oricine poate solicita despagubiri oricui daca a suferit o paguba cauzata de acesta din urma.
Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din firma Iugadan1 Iugadan1 Daca vreau sa plec dintr-o firma dupa ce am lucrat 23ani in aceasta fara a mi se cere eventuale despagubiri cum ar trebuii sa procedez. (vezi toată discuția)
Absenta nemotivata Bebeca2121 Bebeca2121 Buna. Daca cineva este absent nemotivat de la locul de munca ce sanctiuni se pot aplica? Se pot cere daune morale sau doar se desface contractul? (vezi toată discuția)
Concediere in concediul medical, despagubiri Patrick56 Patrick56 Bunaseara am si eu o intrebare mama mea a fost concediata in timpul concediului medical i sa desfacut contractul de munca acest fap este ilegal,. stiu asta ... (vezi toată discuția)