avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plecare din firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plecare din firma

Daca vreau sa plec dintr-o firma dupa ce am lucrat 23ani in aceasta fara a mi se cere eventuale despagubiri cum ar trebuii sa procedez.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:15, 17 August 2015
Buna dimineata,
Pentru ce sa vi se ceara despagubiri?
Daca vreti sa plecati, va prezentati demisia.
Poate sa zica ca au investit in tine.
Ati semnat un contract in acest sens?
Numai contractul individual de munca. Au investit in sensul ca am primit salarul si m-au format pentru locul de munca respectiv si acuma pot sa zica ,,te-am format si tu pleci"
Atat timp cat nu ati cauzat angajatiorul un prejudiciu, puteti pleca linistit din acea societate.

Salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parasirea locului de munca fara demisie(cu acordul partilor sau preaviz) Novus Novus Buna ziua, Astazi m-am confruntat cu un mic scandal la firma pe care o administrez.O angajata a fost \"prinsa\" furand.Mai multe argumente o acuza pe ea si ... (vezi toată discuția)
Preaviz AnalyaYna AnalyaYna Buna ziua,sunt in preaviz,azi fiind ultima zi.Mi-au spus sa scriu o cerere de incetare a activitatii,ceea ce mie nu mi se pare chiar in regula.Stiu ca in ... (vezi toată discuția)