avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Loc de munca

Buna ziua. Ma poate da in judecata angajatorul pentru ca părăsesc locul de munca deși am facut cerere de demisie? Mentionez ca lucrez in domeniul beauty si sunt programări pentru clienti facute cu cateva luni inainte. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 17 Mai 2018
Absenţa nemotivată de la locul de muncă a salariatului aflat în perioada de preaviz atrage posibilitatea sancţionării disciplinare a acestuia de catre angajator, inclusiv prin desfacerea disciplinara a contractului individual de munca.
Eventual ar putea atrage si o raspundere patrimoniala a salariatului.

Potrivit art.254 alin.1 C.mun., salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
Ultima modificare: Joi, 17 Mai 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie Ioana-M Ioana-M Buna seara, As avea nevoie de un raspuns daca se poate la urmatoarea situatie : in prezent lucrez la o agentie de turism si intre timp am gasit un alt job ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu nevoie de o informație, mi-am dat demisia ... Alexandrarebecaaa Alexandrarebecaaa Buna ziua, Am si eu nevoie de o informație, Mi-am dat demisia de la locul de munca si sunt nevoită sa stau in preaviz 20 de zile, dacă refuz să nu stau ... (vezi toată discuția)