avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trebuie sa platesc TVA pentru vanzarea a 3 apartamente ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trebuie sa platesc TVA pentru vanzarea a 3 apartamente obtinute in schimbul unui teren ?

Acum ceva vreme parintii mei au facut o conventie cu un "dezvoltator imobiliar" prin care ii ofereau un teren in schimbul a 3 apartamente in blocul pe care acel dezvoltator urma sa il construiasca pe acel teren. Pana aici toate bune, doar ca azi incercand sa vand unul dintre apartamente am fost informat de catre un agent imobiliar ca va trebuii sa platesc TVA .
Este adevarat...... si daca "DA" care sunt pasii ce trebuie urmati
Pentru a explica mai bine situatia vreau sa adaug ca acea conventie dateaza din 2006 iar in momentul de fata se lucreaza la intabularea apartamentelor pe numele parintilor mei.
Va rog si va mutumesc anticipat pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 16:02, 25 Iunie 2008
TVA-ul va trebui sa platiti la perfectarea contractului de schimb cu agentul imobiliar de la care dobanditi cele 3 apartamente.
Din momentul in care intrati in posesia titlului de proprietate si veti vinde aceste apatamente trebuie sa platiti TVA.

Sunt însă şi veşti bune! Dacă transferul titlului de proprietate a fost realizat în 2007, firmele nu mai plătesc TVA chiar dacă nu au factură sau dacă plata nu a fost făcută.

Scutiţi de plata impozitului sunt şi cei care nu au titlul de proprietate, dar care au achitat integral facturile anul trecut sau cei care mai au încă rate de plată, dar care deţin factură pentru valoarea integrală a tranzacţiei la momentul încheierii contractului.

Ultima modificare: Miercuri, 25 Iunie 2008
ContSters42967, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva persoane fizice - constructii noi furgim furgim Ca si persoana fizica am construit un imobil cu 5 apartamente pe care le-am vindut cu un precontract in 2007 si am incasat toti banii. Tot atunci s-a facut si ... (vezi toată discuția)
Tva la cumparare constructie noua liliana69 liliana69 Am si eu urmatoarea problema la care va rog sa-mi dati un sfat: Daca precontractul de vanzare cumparare pentru un apartament nou a fost incheiat in ... (vezi toată discuția)
Penalizari la o conventie de prestari servicii adi1970 adi1970 am semnat o conventie de prestari servicii - intermediere pentru cumparare cu o agentie imobiliara la data de 1 sept. 2007. Pentru neplata la termen a ... (vezi toată discuția)