Acum ceva vreme parintii mei au facut o conventie cu un "dezvoltator imobiliar" prin care ii ofereau un teren in schimbul a 3 apartamente in blocul pe care acel dezvoltator urma sa il construiasca pe acel teren. Pana aici toate bune, doar ca azi incercand sa vand unul dintre apartamente am fost informat de catre un agent imobiliar ca va trebuii sa platesc TVA .
Este adevarat...... si daca "DA" care sunt pasii ce trebuie urmati
Pentru a explica mai bine situatia vreau sa adaug ca acea conventie dateaza din 2006 iar in momentul de fata se lucreaza la intabularea apartamentelor pe numele parintilor mei.
Va rog si va mutumesc anticipat pentru orice sfat.
Din momentul in care intrati in posesia titlului de proprietate si veti vinde aceste apatamente trebuie sa platiti TVA.
Sunt însă şi veşti bune! Dacă transferul titlului de proprietate a fost realizat în 2007, firmele nu mai plătesc TVA chiar dacă nu au factură sau dacă plata nu a fost făcută.
Scutiţi de plata impozitului sunt şi cei care nu au titlul de proprietate, dar care au achitat integral facturile anul trecut sau cei care mai au încă rate de plată, dar care deţin factură pentru valoarea integrală a tranzacţiei la momentul încheierii contractului.