avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie fara sa stau in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie fara sa stau in preaviz

Buna Seara,
Am si eu o problema, am fost angajata intr`un call center o luna si 10 zile , am fost intr`un concediu medical 10 zile si azi mi-am depus cererea de demisie. nu vreau sa stau in preaviz pt ca mi-am gasit un alt job pe domeniul in care mi-am terminat studiile. Doamna de la resurse umane mi-a pus in vedere ca nu se poate acest lucru si ca imi incheie contractul cu abatere disciplinara. Este ok ceea ce are de gand sa`mi faca? Mentionez ca as vrea sa ii pun in vedere nulitatea contractului pt ca eram pontata dupa timpul de log in/ log out lucru nestipulat in contract astfel am luat si salariul mult mai mic decat cel la care ma asteptam si cel pt care incheiasem contract. Si o alta problema, contractul meu nu are nicio stampila ITM, are doar un numar de inregistrare trecut cu pixul. De la 1 ian 2011 asa se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 22 Aprilie 2011
Trebuie sa respectati termenul de preaviz atfel va poate desface contractul disciplinar, invocarea nulitati nu va poate duce la o demisie fara preaviz, ci daca nu exista consensul partilor la o actiune in justitie. Inregistrarea CIM se face in REVISAL on line, nu mai este nevoie de inregistrarea clasica la ITM
C.I.m. a caror data de incepere a activitatii incepe cu 01.01.2011, inclusiv nu se mai inregistreaza la ITM.
Ele se inregistreaza si se transmit prin REVISAL cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariat,

Regula în materie de încetare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului este încetarea după expirarea unui termen de preaviz, în condiţiile art. 79 din Codul muncii. Prin excepţie, exista posibilitatea de a demisona fara preaviz dar numai in conditiile prevazute de art.79 alin.7 si art.79 alin.8 C.mun.
..
Art.79 C.mun.
...
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prostia omeneasca intro firma Cristina_betty Cristina_betty AM SCRIS ACUM CATEVA SAPTAMANI DESPRE CUM SE FACE O CERERE DE DEMISIE CU CONCEDIU COMPENSAT.DUPA 3 SAPTAMANI MA SUNA FIRMA RESPECTIVA SI-MI SPUNE CA CEREREA NU ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal desfacere c.i.m. level level Am un angajat care si-a dat demisia in data de 09.08.2011.Perioada de preaviz este 20 de zile lucratoare. La ce data trebuie sa transmit desfacerea ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca Raluk_ Raluk_ cum pot sa plec de la o firma daca in data de 25.10 mi-am depus demisia si nu mi-a fost aprobata iar in data de 02.11 am trimis o alta demisie prin posta cu ... (vezi toată discuția)